Formule 1

Fernando Alonso gaat opnieuw voor podiumplekken: "AMR24 is grote stap vooruit"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 februari 2024 15:58

Het team van Aston Martin heeft tijdens de Pre-Season Test in Bahrein meer dan 379 gereden ronden op het 5,412 km lange Bahrain International Circuit. Tijdens de driedaagse test zaten Lance Stroll en Fernando Alonso om de beurt in de cockpit van de nieuwe AMR24. Alonso zat achter het stuur tijdens de ochtendsessies op woensdag en donderdag. Op vrijdag reed de Spanjaard de middagsessie.

Fernando Alonso

Op de laatste dag van de test zat Lance achter het stuur van de AMR24 tijdens een beperkte ochtendrace vanwege een aanhoudende rode vlag. Fernando sloot het testprogramma van het team af op het verlichte circuit. Aston Martin Aramco zal nu alle gegevens analyseren met het oog op de openingsronde van het Formule 1-seizoen.

Alonso deelt na de test zijn bevindingen in een persbericht van Aston Martin: "We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk te leren tijdens deze test en ons op onszelf te concentreren."

Eerder deze week vertelde Alonso dat hij er vanuit gaat Max Verstappen ook dit kampioenschap met twee vingers in de neus zou winnen. Maar waar de Aston Martin precies staat, dat blijft gissen: "Het zou leuk zijn om voorspellingen te hebben en te weten waar iedereen staat, maar dat is niet het geval tijdens het testen. De AMR24 is een stap vooruit vergeleken met vorig jaar en we moeten nog maar zien hoe groot die stap is vergeleken met alle anderen. Volgende week na de kwalificatie weten we meer. Het was goed om een aantal ronden op het bord te krijgen gedurende de drie dagen en ik voel me fit en klaar voor de start van het nieuwe seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS