Formule 1

Fernando Alonso een van de grote smaakmakers in China: "Even dacht ik dat het leuk zou zijn om de race te leiden"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 april 2024 19:39

Hij was één van de grote smaakmakers van de Grand Prix van China. Dat begon al gelijk bij de start waar hij Sergio Perez verraste bij de start en buitenom ging in de eerste doordraaier. Uiteindelijk finishte Alonso als zevende. (uitslag GP van China) In de tussenstand staat de Spanjaard van Aston Martin op de achtste positie van 31 punten. (WK-stand Formule 1 2024)

Fernando Alonso

"We hadden vandaag niet helemaal de snelheid en het was een lastige race waarin van alles gebeurde", blikte Fernando Alonso terug. "Desondanks was het belangrijk om wat punten te scoren en een bonus om ook de snelste ronde te rijden. We hadden een goede start en schoven op naar de tweede plaats. Even dacht ik dat het leuk zou zijn om de race een ronde te leiden, maar dat lukte niet."

"Een paar Safety Cars veranderden de strategie een beetje en we hadden geen harde compound-banden meer beschikbaar, dus daarom schakelden we over op de Soft compound. Al met al was het een goede race, maar we hebben nog wel wat werk te doen om onze snelheid op zondag te verbeteren en te evenaren wat we in de kwalificatie kunnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS