Formule 1

Fernando Alonso dreigt Sprintrace F1 Miami over te slaan met 'niet de moeite waard' na straf

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2024 10:02

Fernando Alonso kreeg drie strafpunten voor het veroorzaken van een botsing in de sprint in China en vraagt zich af of het nog 'de moeite waard' is om deel te nemen aan de volgende sprintrace in van de F1 in Miami.

Fernando Alonso Ferrari F1


Alonso stond aan de leiding in een fel gevecht van vier rijders om de laatste podiumplaats in de sprintrace van zaterdag tijdens de Grand Prix van China, maar hij kwam er het slechtst vanaf toen hij zijn AMR24 met schade aan de kant moest zetten.

Carlos Sainz was de eerste die Alonso aanviel en de Aston Martin-coureur probeerde terug te vechten, maar de twee raakten elkaar en dat opende de deur voor Sergio Pérez om hen voorbij te gaan.

Alonso kreeg een lekke band en werd ingehaald door Sainz en Charles Leclerc, voordat hij terugkeerde naar de pits om uit de auto te stappen.

De stewards oordeelden dat hij verantwoordelijk was voor het veroorzaken van de botsing en zeiden dat, 'volgens de richtlijnen voor het rijden', de overtreding een straf van tien seconden vereiste. Ze zeiden echter niet precies wat Alonso fout had gedaan.

Maar terwijl de tijdstraf van tien seconden onbeduidend was, gezien het feit dat hij zich had teruggetrokken uit de race, was de meer impactvolle straf de drie strafpunten op zijn licentie.

Dat bracht zijn totaal op zes in slechts een maand tijd na zijn incident met George Russell tijdens de Grand Prix van Australië.

"Deze sancties begrijp ik niet. Ik deel ze niet, zeker niet in het geval van licentiepunten”, zei Alonso tegen DAZN. "Zo'n ongelooflijke straf is opnieuw ongekend."

Hij is zelfs zo boos over de straf dat hij stelt dat het 'bijna de moeite waard is' om niet deel te nemen aan de volgende sprint in Miami. "Het zet je aan het denken of je in de volgende sprint wel wilt gaan rijden", zei hij. “Vanwege de punten die worden gegeven en het feit dat we niet de banden krijgen die we gebruiken voor de Grand Pix, is het bijna niet de moeite waard om naar buiten te gaan", aldus één van de grote smaakmakers in de race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS