Formule 1

Fernando Alonso benadrukt na teleurstelling: "We moeten beter worden"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 28 mei 2024 14:30

Het was voor Fernando Alonso een teleurstellend weekend in de straten van Monaco. De ervaren Spanjaard had, mede door de rode vlag pech met de bedachte strategie en kon daardoor geen punten scoren. Het teamwerk voor Lance Stroll pakte ook niet helemaal uit zoals vooraf bedacht was. Er is werk aan de winkel voor het Aston Martin Aramco Formule 1 Team voordat het gehele circus zich overzees verplaatst richting Canada.

Aston Martin Aramco Formule 1 Team Fernando Alonso

"In het begin van de race hadden we een beetje pech. We kozen voor de harde band om de race te starten, met als doel om in de eerste stint erg lang door te rijden. Met de rode vlag verwisselde iedereen de banden, wij deden hetzelfde, maar wij moesten de medium monteren en naar het einde werken, wat minder goed was. Het was erg moeilijk om de banden in leven te houden."

"Op een gegeven moment dachten we dat we met Lance een andere strategie zouden proberen. Een pitstop om Gasly aan te vallen, we waren uit de punten gezakt en hadden niets te verliezen. Het werkte niet, maar over het algemeen was het een teleurstellend weekend. We moeten beter worden voor Canada", zei Fernando Alonso na afloop van de Grand Prix van Monaco in een verklaring van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS