Formule 1

'Felipe Massa onderneemt eerste juridische stappen na crashgate'

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 april 2023 12:00

Jarenlang was het stil rondom Crashgate, maar vorig maand kreeg het schandaal ineens grip toen bleek dat de hoge heren van de Formule 1 al snel na het ongeluk wisten dat het doorgestoken kaart was. Door dit schandaal uit de koker van Flavio Briatore en Pat Symonds liep Felipe Massa zijn wereldtitel mis. Massa gaf eerder aan dat hij juridische stappen wil ondernemen, nu lijkt hij deze dan ook daadwerkelijk genomen te hebben.

null

Tijdens de eerste Grand Prix van Singapore op het Marina Bay Street Circuit kreeg Nelson Piquet jr. van Renault kopstukken Flavio Briatore en Pat Symonds de opdracht om opzettelijk zijn auto in de muur te parkeren. Piquet reed zijn Renault in de veertiende ronde van de Grand Prix haaks linksaf in de muur, enkele ronden na de pitstop van teamgenoot Fernando Alonso. Omdat toen de pits tijdens een Safety Car dicht ging, won Alonso uiteindelijk de race. Bijna een jaar na de wedstrijd bleek dat dit niet gewoon toeval was.

De voormalige baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, liet een paar weten geleden weten dat hij al snel na het ‘ongeluk’ op de hoogte was van het plan van Renault. Hij deed hier niets mee. Omdat Massa een tegenvallend raceweekend kende in Singapore en met een tankinstallatie wegreed scoorde hij geen punten. Dit kostte hem tijdens de laatste race uiteindelijk de kop en liep hij het kampioenschap mis. Motorsport meldt dat de voormalig Ferrari-coureur nu de eerste juridische stappen heeft ondernomen. Massa wil graag dat de uitslag van de race wordt geschrapt, als dat gebeurt, is hij de wereldkampioen van 2008.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS