Formule 1

Felipe Drugovich maakt zich op voor GP Zandvoort en hoopt op F1-stoeltje: "We zijn erg goed bezig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 september 2022 13:46

Felipe Drugovich staat met nog drie raceweekenden in de Formule 2 met bijna vijftig punten aan de leiding van het kampioenschap en laat daarmee de concurrentie ver achter zich. De coureur van het Nederlandse MP Motorsport maakt zich op voor het weekend op het circuit van Zandvoort. De Braziliaan vertelde in gesprek met RaceXpress.nl dat hij in de oranje bolide goed hoopt te scoren op het thuiscircuit van zijn team dat onder leiding staat van Sander Dorsman.

Felipe Drugovich

“Ik wil nog niet zeggen dat het kampioenschap al binnen is, maar we zijn erg goed bezig”, zo vertelde de 22-jarige Braziliaan op de woensdag voor het raceweekend in de paddock van het CM.com circuit Zandvoort. Drugovich is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 2 en heeft dit seizoen al heel wat podia en overwinningen op zijn naam staan. Het seizoen startte afgelopen maart in de woestijn van Bahrein. Een klein half jaar later had de MP Motorsport-coureur niet mogen dromen dat hij met nog drie weekenden op de kalender zo’n grote voorsprong in het kampioenschap had opgebouwd: “Als je me in Bahrein een contract had voorgehouden dat ik met nog drie weekenden te gaan bijna vijftig punten voor had gestaan, dan had ik het natuurlijk meteen getekend. De verwachtingen waren niet zo hoog, natuurlijk hebben we ook moeilijke weekenden gehad, vooral vlak voor de zomerstop zat het niet allemaal mee. We hebben hard gewerkt en de resultaten zijn weer onze kant opgekomen.”

Drugovich en de andere 21 Formule 2-coureurs reden afgelopen weekend net als de Formule 1 op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps. De man uit Maringa noteerde tijdens de kwalificatie de snelste tijd. Door het reversed grid-systeem in de Formule 2 moest hij de sprintrace vanaf de tiende positie starten, door een strategie om u tegen te zeggen van het team van Dorsman kon hij veel positie goed maken: “Het was een hele goede race in Spa, ik startte op de tiende positie en lag al heel erg snel zesde. Ik zat eventjes vast Theo Pourchaire en ik zat in een flinke DRS-trein. Toen uiteindelijk de Safety Car op de baan kwam heeft het team echt een uitstekende call gemaakt door me naar binnen te halen. Daarna hadden we echt heel veel grip op de nieuwe banden en konden we heel wat mensen op pure snelheid inhalen. We hebben er echt alles aan en we wilden graag winnen op zondag tijdens de hoofdrace, maar we hebben alles gemaximaliseerd door op P2 te eindigen.”

Felipe Drugovich

Drugovich heeft dit seizoen al vier overwinningen op zijn naam geschreven en heeft tot aan het weekend in Zandvoort al acht podia gescoord. Nadat Drugovich in Jeddah een derde plaats en een overwinning scoorde mocht hij afreizen naar Circuit de Barcelona-Catalunya, wat daar allemaal gebeurde, is volgend Felipe tot nu toe het mooiste weekend van het seizoen: “Tot nu toe heb ik echt het meeste van Barcelona genoten. We hebben toen beide races echt op pure snelheid gewonnen, dat was echt geweldig. Als we in Abu Dhabi het kampioenschap winnen, dan zou dat echt het mooiste moment in mooi leven zijn, ik heb echt de hoop om daarna naar de Formule 1 door te stromen. Alles in de Formule 1 is heel erg gesloten en het is erg lastig om een zitje te vinden, maar we gaan er alles aan doen.”

Nelson Piquet, Emmerson Fittipaldi, Rubens Barrichello, Felipe Massa en natuurlijk Ayrton Senna, zijn allemaal Braziliaanse coureurs die hun sporen hebben verdiend in de koningsklasse van de autosport. Sinds het einde van 2017 hebben we geen Braziliaanse coureur meer op de Formule 1-grid staan, maar met een heleboel talent en een snufje geluk is Drugovich wellicht de volgende Braziliaan in de bijzondere rijtje: “Als Braziliaan hoop ik dat ik ooit mijn land trots kan maken, nu er geen Braziliaan in de Formule 1 rijdt zijn er heel veel landgenoten Formule 2 gaan volgen. Het feit dat heel veel mensen mij elk weekend volgen komt natuurlijk met bepaalde verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op de manier waarop je je gedraagt.”

Felipe Drugovich drifting

De 22-jarige coureur heeft zich ontzettend goed geprepareerd op het raceweekend in Zandvoort en hoopt in zijn MP Motorsport-bolide te kunnen knallen. Gelukkig heeft hij al wat ervaring op het altijd winderige circuit midden in de duinen: “Ik heb hier in 2016 in de Formule 4 gereden, nog voor alle veranderingen, maar het was geweldig. Het is echt een oldschool baan en dat ik natuurlijk ontzettend gaaf. Ik denk dat het een geweldig weekend gaat worden in de Formule 2 gaat worden.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS