Formule 1

Felipe Massa schat zijn kansen in om Lewis Hamiltons titel van 2008 te heroveren: "Goede zaak om te winnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2024 20:20

Felipe Massa gelooft dat hij 'alle mogelijkheden' heeft om zijn zaak te winnen over de uitkomst van zijn wereldkampioenschapnederlaag tegen Lewis Hamilton in 2008.

Felipe Massa Williams F1


Vorige week kwam de bevestiging dat de voormalig Sauber, Ferrari en Williams en Formule E-coureur Massa juridische stappen had ondernomen tegen Formule 1, de overkoepelende organisatie FIA en voormalig F1-chef Bernie Ecclestone over het resultaat van het kampioenschap in 2008, vanwege de controverse rond de Grand Prix van Singapore van dat jaar.

De Grand Prix van Singapore in 2008 was het toneel van het beruchte 'Crashgate'-schandaal, waarbij Nelson Piquet Jr opzettelijk crashte om Renault-teamgenoot Fernando Alonso te helpen de race te winnen.

Massa leidde comfortabel vanaf poleposition in zijn Ferrari. Maar de daaropvolgende Safety Car-periode deed zijn race instorten toen hij de pitbox verliet terwijl de brandstofslang nog vastzat.

Massa eindigde uiteindelijk buiten de punten in die race op P13. Uiteindelijk bleek dat seizoen één punt de marge die de titel van 2008 in het voordeel van Hamilton besliste.

Felipe Massa probeert nu via juridische stappen de geschiedenisboeken te herschrijven en is ervan overtuigd dat zijn zaak succesvol zal blijken.

Massa: "Ik heb alles gezegd wat ik moest zeggen daarover. Ik zei het in de interviews, het is iets waar we tot het einde voor zullen vechten, en dit is het enige wat ik kan zeggen, het hangt niet meer van mij af. Het hangt af van de advocaten. We hebben een zeer goede groep mensen, professionele mensen die daaraan werken."

"Ik geloof dat we een grote zaak hebben en alle mogelijkheden om de zaak te winnen. Het ligt niet meer bij mij. Het enige wat ik kan zeggen is dat we vechten voor gerechtigheid, omdat wat mij overkwam niet eerlijk was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS