Formule 1

Felipe Massa hoopt op steun: “Als je Toto Wolff hoort praten over 2021, dan moet Ferrari hetzelfde doen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 oktober 2023 05:40

Felipe Massa blijft strijden voor ‘zijn’ wereldtitel van 2008. De Braziliaanse oud Ferrari-coureur is al een tijd bezig om de wereldtitel van Lewis Hamilton terug te halen naar zichzelf. Hij zoekt nu steun bij zijn oude team.

Felipe Massa 2008

Bernie Ecclestone, voorheen de grote baas van de Formule 1, gaf toe dat hij wist van Crashgate in Singapore 2008. Massa spande hierna een rechtszaak aan met als doel om de wereldtitel van Hamilton af te pakken: “Het is onaanvaardbaar dat een gemanipuleerde race het resultaat van het kampioenschap beďnvloedt”, vertelt Massa tegenover Motorsport. Hij hoopt dat Ferrari pal achter hem gaat staan in de strijd: “Wij verloren het kampioenschap. Het kampioenschap werd ons afgenomen, van mij en van Ferrari.”

Massa neemt Toto Wolff als voorbeeld. Wolff wil nog altijd dat de seizoensfinale van 2021 wordt herzien. De Mercedes-teambaas is van mening dat er in strijd met de regels is gehandeld in Abu Dhabi: “Als je Toto Wolff hoort praten over 2021, dan moet Ferrari hetzelfde doen. Ferrari moet strijden voor het beste voor het team”, sluit de elfvoudig Grand Prix-winnaar af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS