Formule 1

Feedback Nico Hulkenberg leidde tot nieuwe updates Racing Point: "We hadden niet verwacht dat hij terug zou keren"

Uitgegeven door Bart • 16 oktober 2020 10:35 • Print artikel

Het team van Racing Point heeft recent veel updates naar de RP20 gebracht. Tussen de F1-races in Mugello en Sochi werd het pakket bijna compleet vervangen. Volgens technisch directeur Andrew Green zijn de updates uitgewerkt na de feedback van Nico Hulkenberg. De Duitser verving de met corona besmette Sergio Perez tijdens beide races in Silverstone.

Nico Hulkenberg


"We hebben alle updates tegelijkertijd naar de auto gebracht", zegt Green in een interview met Autosport.com. "Dat was tussen de races in Mugello en Sochi in. Dan hebben we het over de voorvleugel, de brake ducts, de vloer, de endplates van de achtervleugel, de sidepods en het bodywork. Allemaal aerodynamische aspecten."

De feedback die Racing Point in Silverstone kreeg van invaller Hulkenberg was zo waardevol dat het team besloot daaraan te werken. "Sommige updates zijn een direct resultaat van zijn feedback in Silverstone. Zijn feedback was enorm interessant. Daardoor waren we ook zeer geïnteresseerd in zijn feedback na de laatste race op de Nürburgring."

"Nico noemde zaken die hij graag veranderd zou zien. We hebben daarop ingespeeld, niet wetende dat hij ooit in de auto zou terugkeren. Nu hij weer in de auto heeft gereden, weten we of de updates in zijn ogen hebben gewerkt of niet. Natuurlijk had hij tijd nodig om aan de aangepaste auto te wennen. Dan lukt niet in vier rondjes in de kwalificatie. Nico had tijd in de auto nodig. Op zaterdag had hij die niet, maar in de race heeft hij veel tijd gehad en zijn feedback was wederom erg waardevol."

Volgens Green was Hulkenberg tevreden over alle aanpassingen. "Hij was zeer positief, maar we hebben nog wel wat werk te verzetten. Deze updates zijn zeker een stap in de goede richting. De veranderingen aan de achterophanging en de voorwielophanging zijn een direct gevolg van de feedback van Nico."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS