Autosport NL • Formule Renault 2.0

FR 2.0 test Kelvin Snoeks: "Downforce! Je wordt aan het wegdek gezogen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 januari 2007 09:51

Leerzame tweede test in Formule Renault 2.0L van Kelvin Snoeks: “Downforce! Je wordt gewoon aan het wegdek gezogen”

Kevin Snoeks in actie FR 2.0


Kelvin Snoeks heeft zijn ogen gericht op de Formule Renault 2.0l De talentvolle rijder testte op Circuitpark Zandvoort voor de tweede keer in een Renault bolide. Na zijn eerste succesvolle kennismaking bij AR Motorsport, testte Snoeks ditmaal voor Van Amersfoort Racing.

Kelvin Snoeks meldde zijn “testreport” tegenover Racexpress.com “Hoewel de omstandigheden niet zo goed waren, heb ik weer veel geleerd. De natte baan, droogde haast niet op en luchtvochtigheid was hoog. En er lag enorm veel zand op de baan, misschien nog van de storm van afgelopen week”, verklaarde Snoeks de omstandigheden. Naarmate de dag vorderde vertoonde de baan een droge lijn. “Het ging deze test vooral om weer veel te leren en ervaring op te doen. Daarin was het team van VAR heel behulpzaam. Ik heb de test rustig opgebouwd en mij gefocust op de bochten techniek, rempunten en de data. Wat betreft de auto; Ik voel me al meer vertrouwd met wat de auto doet, maar ik heb nog veel te leren.”

Kelvin Snoeks test op Zandvoort


De downforce van de Formule Renault 2.l blijft Kelvin Snoeks verbazen: “Des te hoger de snelheid, des te beter hij ligt. Je wordt gewoon aan het wegdek gezogen. Héél gaaf!”

Kelvin Snoeks concentreert zich voor komend seizoen op de Formule Renault en daarmee op het NEC kampioenschap: “Ik bereid mijzelf momenteel conditioneel voor op het seizoen met een goed met schema in samenwerking met een personal trainer en ik hoop binnenkort weer te testen. Ik wil in ieder Frits van Amersfoort en mijn ouders bedanken voor deze test. Ik vond het ook leuk dat Pierre Redeker, waar ik met karten de basis van het racen heb geleerd mij opnieuw ter zijde stond. Het was voor mij vooral weer een leerzame test”, aldus Snoeks. Het management van Kelvin Snoeks oriënteert zich momenteel op de mogelijkheden met betrekking tot seizoen Formule Renault 2.0l.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS