Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - The Power of Language, de nieuwe Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car van Street-Art Racing

Uitgegeven door Peter Vader • 15 maart 2023 22:02

In de autosportwereld is Street-Art Racing ietwat een buitenbeentje, door de hechte link met de wereld van de kunst. In 2023 stelt de Belgische renstal zijn vijfde Art Car voor, die The Power of Language werd gedoopt. De Aston Martin Vantage AMR GT4 werd bedacht door Phil Akashi en door zijn nieuwe dimensie brengt die een boodschap van kracht, eenheid en diversiteit.

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 1

Kleurrijk, aantrekkelijk…, dat is de nieuwe Art Car die door Street-Art Racing op het Circuit de Barcelona-Catalunya werd voorgesteld. Hij valt onmiddellijk op. The Power of Language, een werk van de artiest met Belgische roots Phil Akashi, is een Aston Martin Vantage AMR GT4, die dit seizoen aan enkele wedstrijden van de GT Cup Open Europe zal deelnemen.

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 2
The Power of Language is een werk van de artiest met Belgische roots, Phil Akashi

“Dit is onze vijfde Art Car”, glimlachen Albert Bloem en Damien Hellebuyck, het duo dat Street-Art Racing runt. “We voelen ons zeer vereerd, want het voorstel kwam van Phil zelf. Blijkbaar volgt hij ons al enkele jaren en hij contacteerde ons met het voorstel om een Art Car te maken op basis van één van zijn doeken. Zowel zijn enthousiasme als zijn project bevielen ons enorm en we zijn in de wolken dat één van onze Aston Martins Vantage AMR GT4 nu als The Power of Language door het leven gaat.”

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 3

Naast de esthetische kant van de zaak wil deze Art Car ook een boodschap van vrede en harmonie overbrengen. Het ontwerp verenigt tekens uit de Chinese taal met schrijftekens uit het Dongba, een taal gebruikt door de etnische Naxi-minderheid in de provincie Yunnan. Uniek aan deze tekens is dat ze wereldwijd de laatste nog gebruikte beeldtaal vormen.

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 4

“Ik ben geboren in Brussel, maar heb heel wat gereisd en vele jaren in China gewoond”, stelt Phil Akashi. “Ik ben heel geboeid door de verschillende talen en ook de esthetische kant van hun schrift. In het kader van mijn nomadische project La Légende du Dragon ben ik op zoek gegaan naar een aantal etnische minderheden, met het doel monumentale werken te maken en een dialoog tussen Oost en West over de thema’s eenheid en diversiteit te creëren. Ik heb het moderne China, met zijn 56 etnische minderheden, uitvoerig kunnen bestuderen, en gezien hoe het probeert zich te ontwikkelen en één te worden, en toch de diversiteit te bewaren. Zo heeft de Chinese overheid een programma gecreëerd om te proberen het Drogba-schrift voor de eeuwigheid te bewaren. Daarom zie ik in deze Art Car een symbool van kracht, eenheid en diversiteit.”

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 5

Akashi was ook aanwezig op het Circuit de Barcelona-Catalunya, om gade te slaan hoe zijn creatie voor het eerst over het circuit reed. “Kunnen samenwerken met Street-Art Racing en een iconisch merk als Aston Martin, vormt een enorme buitenkans om gemeenschappelijke waarden te kunnen delen”, stelt de artiest, die zijn dagen verdeelt over Barcelona, Brussel en Hong Kong. “Ik volg Street-Art Racing al sinds hun eerste Art Car, ontworpen door Steve Locatelli. Al in mijn kinderjaren deed een mythisch merk als Aston Martin me dromen. Hun wagens hebben een boodschap van esthetiek, emoties, prestaties en passie. Het is dan ook best emotioneel om deze Aston Martin Vantage AMR GT4 in zijn nieuwe kleuren tot leven te zien komen en zijn reis over de circuits aan te vangen.”

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 6

We herinneren u er nog even aan dat Street-Art Racing met deze Aston Martin Vantage AMR GT4 enkele wedstrijden van de GT Cup Open Europe zal afwerken, met aan het stuur Jayan Fazal-Karim en zijn coach Julien Darras. Daarnaast komt een andere Art Car – een Vantage AMR GT3 van de hand van Christophe de Fierlant – in actie tijdens de zeven manches van de International GT Open, bestuurd door Pascal Bachmann, Jahid Fazal-Karim en Xolile Letlaka. Twee bolides die dit seizoen zeker niet onopgemerkt zullen blijven!

Aston Martin Vantage AMR GT4 Art Car The Power of Language foto 7


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS