Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Romeo Ferraris ontwikkelde de 100 procent elektrische Alfa Romeo Giulietta voor de FIA ETCR

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2023 10:00

In de toekomst van WSC, de instantie die de technische reglementen van TCR heeft opgesteld en beheert, zal er hybride aandrijving zijn en de Italiaanse tuner Romeo Ferraris speelde meteen een sleutelrol in dit proces. Door de ervaring die in deze categorie is opgedaan te combineren met het Alfa Romeo Giulietta TCR-project en met de volledig elektrische Giulia die is ingezet in de FIA ETCR, werd het tuningbedrijf door het organiserende bedrijf WSC Group gekozen voor het testen van de nieuwe hybride module.

Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR 100% elektrisch foto 1

In de afgelopen maanden heeft Romeo Ferraris dus een exemplaar van de Giulietta TCR beschikbaar gesteld, na de nodige technische specificaties te hebben bestudeerd en geïmplementeerd, zodat het personeel van de WSC Group gegevens en kennis kan verzamelen met het oog op 2024, wanneer het competitieve debuut van de TCR-auto's in hybride versie is gepland.

Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR 100% elektrisch foto 2

De evolutie in HTCR kreeg al snel de sterke interesse van de fabrikanten en organisatoren van tal van kampioenschappen. Romeo Ferraris liep daarbij voorop door hun productie van de eerste geëlektrificeerde TCR-auto. De standaardkit levert extra vermogen naast het vermogen dat wordt geleverd door de thermische motor, waarbij energieterugwinning optreedt tijdens het remmen en vertragen.

Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR 100% elektrisch foto 3

Met deze Giulietta TCR vertegenwoordigt de hybride variant de verdere ontwikkeling van een langlevend en winnend project, waardoor Romeo Ferraris grote autogroepen heeft kunnen uitdagen en prestigieuze overwinningen heeft kunnen verzamelen in nationale en internationale series, waaronder het FIA WTCR World Championship. Dit vond plaats in de seizoenen 2018, 2019 en 2020, evenals de titelwinst in 2022, in de WTCR Trophy.

Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR 100% elektrisch foto 4

De Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR by Romeo Ferraris zal ook in het seizoen 2023 aanwezig zijn in verschillende toerwagenseries. In de afgelopen weken zijn er al orders genoteerd voor de voorbereiding van nieuwe exemplaren van de Giulietta.

Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR 100% elektrisch foto 5

Michela Cerruti, Operationeel Manager Romeo Ferraris: "We zijn erg trots op het werk dat we de afgelopen maanden met WSC Group hebben gedaan voor het HTCR-programma. De uitgevoerde tests waren een synthese van onze capaciteiten, waaronder de ontwikkeling van straatauto's, de kennis van TCR-voorschriften via onze Alfa Romeo Giulietta en elektrische aandrijving met de Giulia ETCR. We hebben dus een verdere bevestiging gevonden van de basis waarop het Giulietta TCR-project vanaf het begin is gebaseerd. We hebben dat programma in 2016 gelanceerd en gebracht naar successen in verschillende nationale series en in het WTCR-wereldkampioenschap. Het feit dat onze auto als basis is gebruikt om de hele categorie in de toekomst te voorzien, is voor ons een bron van grote voldoening."

Romeo Ferraris Alfa Romeo Giulietta TCR 100% elektrisch foto 6

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS