Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Porsche Carrera Cup Italia: pole en twee keer de overwinning voor Larry ten Voorde in Misano

Uitgegeven door Peter Vader • 9 mei 2023 21:02

Dit jaar gaat Larry ten Voorde een extra uitdaging aan door samen met Enrico Fulgenzi Racing in vier van de zes raceweekenden van de Porsche Carrera Cup Italia aan de start te verschijnen. Afgelopen weekend was het al zo ver en ging hij voor de eerste keer in dit kampioenschap van start. Ten Voorde domineerde het hele weekend door beide geplande races in Rome te winnen zowel als de pole position op de zaterdagochtend naar zich toe te trekken. De Nederlander scoorde een dubbel in de eerste ronde van de Porsche Carrera Cup Italia, gehouden op het fraai gelegen Misano World Circuit met 35 Porsches 911 GT3 Cups (model 992) op de grid.

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 1

Race 1 - zaterdag
De vaandeldrager van EF Racing – Larry ten Voorde - viel zowel in de kwalificatie als in race 1 op. De 26-jarige Nederlander, met twee titels op zak in in de Porsche Mobil1 Supercup, won de eerste race op zaterdagmiddag en realiseerde tevens de snelste ronde. Naast hem op het podium stonden Diego Bertonelli (Bonaldi Motorsport – Porsche Center Bergamo) en Simone Laquinta (Ghinzani Arco Motorsport – Porsche Centers Milan).

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 2

Race 2 - zondag
Larry ten Voorde ‘dubbelde’ in race 2 en pakt de overtuigd de leiding in het klassement. Op de tweede plaats stond opnieuw de uitstekende rijdende Bertonelli, ondanks een tijdstraf van 5". De derde plaats was voor Riccardo Agostini, kampioen van de Carrera Cup Italia in 2015, die na 8 jaar in de Porsche Carrera Cup Italia terugkeert samen met Villorba Corse-Centro Porsche Treviso. Ook waren er de eerste punten van het seizoen voor Jorge Lorenzo met een achtste plaats algemeen. De meervoudig MotoGP-wereldkampioen is bezig aan zijn tweede jaar met de 911 GT3 Cup van Team Q8 Hi Perform en eindigt regelmatig in de Top-10.
Het volgende raceweekend van de Porsche Carrera Cup Italia is in Vallelunga op 9-11 juni

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 3

35 coureurs, 15 teams, 7 nationaliteiten
In het jaar dat de 75e verjaardag van Porsche wordt gevierd, keerde de Carrera Cup Italia terug naar het circuit voor zijn 17e editie, die begon in het weekend van 7 mei op het Misano World Circuit. De eerste van de zes ronden van het seizoen bevestigen de hoge normen die de Italiaanse monomerkencup vorig jaar heeft bereikt. Er staat dit jaar een grid van 35 Porsches aan de start van de nieuwste generatie 911 GT3 Cups (model 992) en evenveel coureurs van zeven nationaliteiten van vijftien teams, die worden ingezet door 21 Porsche Centra afkomstig uit het hele Italiaanse schiereiland, van Bolzano tot Catania. Afgezien van de cijfers, verhoogt de line-up van de Porsche Italia-serie voor 2023 het algemene niveau verder en in de aanloop naar de overall titel zullen niet minder dan vijf coureurs deelnemen die al Carrera Cup-kampioen zijn zoals de tweevoudig Porsche Supercup-kampioen Larry Ten Voorde. Een highlight is ook de meervoudig MotoGP-wereldkampioen Jorge Lorenzo, die is bevestigd als de officiële vaandeldrager van het Q8 Hi Perform Team.

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 4

De stand in het algemeen klassement Porsche Carrera Cup Italia na twee races:
1. Ten Voorde, 56 punten
2. Bertonelli, 40 punten
3. Agostini, 26 punten
4. Augustinus, 24 punten
5. Quaresmini en Amati, 20 punten
7. Malucelli, 18 punten;
8. Jaquinta, 17 punten
9. Ferrari, 14 punten

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 5

Kalender 2023 Porsche Carrera Cup Italia:
6-7 mei - Misano
10-11 juni - Vallelunga
8-9 juli - Mugello
16 en 17 September - Monza
7-8 oktober - Misano (Porsche-festival)
28-29 oktober - Imola

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 6

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 8

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 9

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 10

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 11

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 12

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 13

Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 14Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 15


Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 7


Porsche Carrera Cup Italia Larry ten Voorde @ Misano foto 16


Bron foto’s: Porsche Carrera Cup Italië en Larry ten Voorde


Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS