Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Larry ten Voorde viert dubbele overwinning aan het einde van het PCCD-seizoen in Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 25 oktober 2022 09:03

Larry ten Voorde (Team GP Elite) sloot het seizoen in de Porsche Carrera Cup Deutschland af met een één-twee. Na zijn succes op zaterdag won de Nederlander op zondag ook de zestiende en laatste race om het kampioenschap. "Het is een geweldige manier om het seizoen af ​​te sluiten! Het is altijd krap in de Porsche Carrera Cup, dus eerlijk gezegd had ik niet twee van zulke indrukwekkende overwinningen verwacht. Helaas was het dit jaar niet genoeg voor de titel, maar ik ben nog steeds trots op onze prestatie", aldus ten Voorde. Bastian Buus (Denemarken/Allied-Racing) behaalde de tweede plaats voor Dylan Pereira (Luxemburg/IronForce Racing by Phoenix). Ook in de ProAm- en Rookie-klassen werden de beslissingen genomen: Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon) mag zich ProAm Champion 2022 noemen, Lorcan Hanafin (Groot-Brittannië/Fach Auto Tech) is de nieuwe overall rookie-winnaar. In totaal kwamen 32 coureurs aan de start van de seizoensfinale van het ADAC GT Masters-platform op de Hockenheimring in Baden-Württemberg.Voor 26.000 toeschouwers vierde ten Voorde een geslaagd weekend: de 26-jarige pakte twee polepositions en de vierde en vijfde overwinning van het seizoen op het Duitse circuit van Hockenheim. De toeschouwers op de tribunes zagen een bewogen zondagrace met veel deurkruk-aan-deurkruk duels. Ten Voorde bleef vanaf de start erg kalm in zijn 375 kW (510 pk) Porsche 911 GT3 Cup, reed vroeg weg van het veld en kwam na 19 ronden als eerste over de finish. Buus gedroeg zich even zelfverzekerd en bleef over de gehele raceafstand op de tweede plek rondrijden. De 19-jarige uit de Porsche-talentenpool, bereikte het podium in acht van de 16 races van het seizoen.

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim Larry_ten_Voorde_champagne_douche
Champagnedouche voor Larry ten Voorde na zijn één-twee overwinning bij de seizoensafsluiter in Hockenheim

Dylan Pereira behaalde de derde plaats door met succes Porsche Junior Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing) te verslaan. Kampioen Heinrich passeerde de zwart-wit geblokte vlag op de vierde plaats op de 4.574 kilometer lange baan bij Mannheim. “In het begin ging ik hard, maar helaas kon ik in die fase niet verder naar voren komen. Al met al was het een super succesvol seizoen. Ik bereikte de top vijf in 14 van de 16 races en was in staat om de titel vroeg veilig te stellen", zei de 21-jarige. Gastrijder Glenn van Parijs (ID Racing) reed naar de vijfde plaats. De Belg werd gevolgd door Morris Schuring (Nederland/SSR Huber Racing), Lukas Ertl (Duitsland/CarTech Motorsport by Nigrin) en rookie Alexander Fach (Zwitserland/Fach Auto Tech).

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim Loek Hartog RX foto Johann van de Kerkhof
Nr4 L. Hartog

Met zijn overwinning in de klasse maakte Rivas de titelzege in de ProAm-klasse perfect. De Luxemburger ging de laatste race in met zes punten achterstand op Jan-Erik Slooten (Duitsland/IronForce Racing by Phoenix) en vierde dankzij de overwinning zijn vierde ProAm-titel op rij. “Pas toen ik over de finish kwam en mijn team zag juichen op de pitmuur, realiseerde ik me dat ik kampioen was. Het seizoen had zijn ups en downs met een fantastisch einde", aldus Rivas. Nieuwe kampioen in de rookieklasse is Hanafin. De vierde plaats in zijn klassement was genoeg voor de Brit om het duel tegen de Nederlander Huub van Eijndhoven (GP Elite) te winnen. “Het was belangrijk dat ik het hele seizoen constant punten scoorde. Het winnen van de rookie-titel in het bijzijn van reizende fans en vrienden uit Engeland voelt geweldig", aldus Hanafin.

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim M. Schuring RX foto Johann van de Kerkhof
Nr14 M. Schuring

“De twee races op Hockenheim waren een succesvolle afsluiting van een spannend seizoen. Twee titelbeslissingen werden pas in de laatste race genomen en zorgden voor een extra dosis spanning. Felicitaties aan de kampioenen Laurin Heinrich, Carlos Rivas, Lorcan Hanafin en SSR Huber Racing. Ik wil ook alle teams bedanken wiens grote inzet een beslissende bijdrage heeft geleverd aan het succesvolle seizoen", aldus Hurui Issak, projectmanager van de Porsche Carrera Cup Duitsland.

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim G. Cordeel RX foto Johann van de Kerkhof
Nr22 G. Cordeel

In het eindklassement van het 33e seizoen van de Porsche Carrera Cup Deutschland heeft kampioen Heinrich 297 punten. De Würzburger boekte zes overwinningen en nog zes podiumplaatsen. Daarnaast reed Heinrich zeven keer de snelste raceronde. Tweede overall is Larry ten Voorde (266 punten) voor Dylan Pereira (240 punten). In de ProAm-klasse behaalde Rivas de titel met 306 punten. Hanafin trok de winst in de rookieklasse naar zich toe met 294 punten. De teamkampioen van het seizoen 2023 is SSR Huber Racing (477 punten). De winnaars ontvangen de trofeeën tijdens het officiële slotgala op 26 november in Hamburg.

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim Larry ten Voorde RX foto Johann van de Kerkhof
Nr25 L. ten Voorde

Uitslag race 16, Porsche Carrera Cup Deutschland:
1. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (Denemarken/Allied Racing)
3. Dylan Pereira (Luxemburg/IronForce Racing door Phoenix)
4. Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing)
5. Glenn van Parijs (België/ID Racing)
6. Morris Schuring (Nederland/SSR Huber Racing)
7. Lukas Ertl (Duitsland/CarTech Motorsport door Nigrin)
8. Alexander Fach (Zwitserland/Fach Auto Tech)
9. Rudy van Buren (Nederland/Huber Racing)
10. Alexander Tauscher (Duitsland/Allied Racing)

Eindstand na 16 van de 16 races:
1. Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing), 297 punten
2. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite), 266 punten
3. Dylan Pereira (Luxemburg/IronForce Racing by Phoenix), 240 punten

Rookie-klassement:
1. Lorcan Hanafin (Groot-Brittannië/Fach Auto Tech), 294 punten
2. Huub van Eijndhoven (Nederland/GP Elite), 287 punten
3. Alexander Tauscher (Duitsland/Allied Racing), 248 punten

ProAm-klassement:
1. Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon), 306 punten
2. Jan-Erik Slooten (Duitsland/IronForce Racing by Phoenix), 296 punten
3. Georgi Donchev (Bulgarije/Huber Racing), 209 punten

Teamklassement:
1. SSR Huber Racing, 477 punten
2. Team GP Elite, 381 punten
3. Allied Racing, 317 punten

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim J. van Kuijk RX foto Johann van de Kerkhof
Nr26 J. van Kuijk

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim D. van Kuijk RX foto Johann van de Kerkhof
Nr27 D. van Kuijk

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim L. Groeneveld RX foto Johann van de Kerkhof
Nr28 L. Groeneveld

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim H. van Eijnhoven RX foto Johann van de Kerkhof
Nr29 H. van Eijndhoven

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim G. van Parijs
Nr45 G. van Parijs

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim R. van Buren RX foto Johann van de Kerkhof
Nr57 R. van Buren

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim B. Buus RX foto Johann van de Kerkhof
Nr99 B. Buus

Porsche Carrera Cup Duitsland Hockenheim Larry ten Voorde twee overwinningen Hockenheim


Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS