Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

FOTO'S LIVERY McLaren Fernando Alonso Indy 500: "Dat betekent dat de motor snel opgestart gaat worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 juli 2020 12:36 • Print artikel

Het Arrow McLaren SP-team heeft de livery onthuld waarmee Fernando Alonso terugkeert naar de Indianapolis 500. De Spanjaard deed al twee keer een poging de legendarische race op de Brickyard te rijden om de Triple Crown binnen te halen. In 2017 tijdens zijn eerste keer reed de coureur met de McLaren Honda Andertti, tot hij uitviel, mee voor de overwinning. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 viel uit met een motorprobleem.

Arrow McLaren SP-team Fernando Alonso Indianapolis 500

In 2019 kwam McLaren met een eigen team, maar kwam Alonso niet door de kwalificatie. Hierdoor kon de Spanjaard niet deelnemen aan de race. Dit jaar keert het team uit Woking terug door de krachten te bundelen met Schmidt Peterson Motorsports. De Indy 500 van dit jaar werd afgelopen mei door COVID-19 niet verreden en is verplaatst naar 23 augustus.

“Ik ben blij om eindelijk de auto te zien, waarin ik de Indianapolis 500 ga rijden”, reageert Alonso. “We moesten wat langer dan gebruikelijk wachten om de livery vrij te geven, maar dat betekent dat motor snel gestart wordt in Indianapolis.”

Arrow McLaren SP-team Fernando Alonso Indianapolis 500

Ook McLaren-directeur Zak Brown is opgetogen dat de livery eindelijk onthuld kan worden. “Ik ben blij dat we de fans eindelijk de auto van Fernando kunnen tonen, waarmee hij dit jaar de Indianapolis 500 kan rijden”, aldus de Amerikaan. “Het ziet er gaaf uit en ik kan niet wachten om de auto in de handen van Fernando in augustus de baan op te zien gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS