Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - De BMW M Hybrid V8 viert zijn eerste IMSA-podium met een tweede plaats op Sebring

Uitgegeven door Peter Vader • 21 maart 2023 10:02

Tijdens zijn tweede race-uitstap behaalde de nieuwe BMW M Hybrid V8 zijn eerste podiumresultaat. Tijdens de ‘Twelve Hours of Sebring’, de tweede ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, kwam coureur Nick Yelloly in de laatste stint als tweede over de streep voor het BMW M Team RLL. In de loop van de race had hij de rijtaken gedeeld met Connor De Phillippi en Sheldon van der Linde. Ook hun teamgenoten Philipp Eng, Augusto Farfus en Marco Wittmann vochten voor een topresultaat in hun Nr24-auto. Het trio moest echter stoppen vanwege een technisch probleem.

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto BMW gevolgd door Porsche

De Nr25 BMW M Hybrid V8 werkte zich consistent naar voren nadat hij als achtste op de grid was gestart. In de tweede helft van de race vestigden De Phillippi, Yelloly en Van der Linde zich voorin het veld. Met nog anderhalf uur te gaan zorgde een ongeplande remwissel ervoor dat de auto uit de ronde met de leidersrol viel. Yelloly vocht zich daarna met succes terug naar boven en passeerde de zwart-wit geblokte vlag als tweede, na een chaotische laatste minuten van de race.

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto winnaars Nick Yelloly, Connor De Phillippi en Sheldon van der Linde
Podium met P2 voor Nick Yelloly, Connor De Phillippi en Sheldon van der Linde

Auto Nr24 reed tijdens de openingsuren in de topgroep van het GTP-veld. Kort na de helft van de race moest de BMW M Hybrid V8 vanwege een technisch mankement naar de garage en werd hij officieel teruggetrokken uit de race.

In de GTD-klasse behaalde BMW M Motorsport-team Paul Miller Racing zijn eerste overwinning van het seizoen met de Nr1 BMW M4 GT3. Bryan Sellers, Madison Snow en Corey Lewis kwamen als overwinnaars uit de bus na een sterke raceprestatie. Slechts 1.532 seconden achter de winnaars bracht Robby Foley de Nr96 Turner Motorsport BMW M4 GT3 als tweede naar huis. Hij had de auto gedeeld met Patrick Gallagher en Michael Dinan. De Nr95 Turner Motorsport-zusterauto, bestuurd door Chandler Hull, Bill Auberlen en John Edwards, eindigde als zevende in de GTD PRO-klasse.

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto BMW M4 GT

Andreas Roos(hoofd BMW M Motorsport): “Het is fantastisch dat we ons eerste podium konden scoren met de nieuwe BMW M Hybrid V8 in pas zijn tweede race. In combinatie met de een-twee finish van onze BMW M4 GT3-teams in de GTD-klasse, was dit een bijna perfect resultaat van een race van 12 uur die chaotisch eindigde. We kwamen duidelijk sterker over met onze twee BMW M Hybrid V8-auto's dan bij de seizoensopener in Daytona. Dankzij het harde werken in München en bij het BMW M Team RLL in Indianapolis, komen we stilaan dichter bij het prestatieniveau dat we willen bereiken. Daarom is deze tweede plaats behaald door onze Nr25-auto een grote motivatie voor ons om de komende weken en maanden op dezelfde manier door te gaan. Proficiat aan het winnende Cadillac-team. Het uitvallen van onze tweede auto was jammer. Er was een probleem met het koelsysteem. In de GTD-klasse konden onze klantenteams Paul Miller Racing en Turner Motorsport een geweldige een-twee finish vieren – dankzij geweldige strategieën en onberispelijke prestaties van hun coureurs. Op donderdag had Turner Motorsport de eerste overwinning behaald in de IMSA Michelin Pilot Challenge voor de nieuwe BMW M4 GT4, waarmee hij ook een een-twee behaalde. Proficiat aan Will Turner en zijn team. Nu zijn we klaar voor de komende races van het IMSA-seizoen 2023.”

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto Nr25 at Sebring front

Bobby Rahal (Teambaas BMW M Team RLL): “Sebring kan een gekke race zijn – en dat hebben we vanavond gezien. Ik ben echt trots op het team, de stappen die we hebben gezet sinds Daytona zijn duidelijk. Ik ben ook erg trots op onze relatie met BMW M Motorsport. Iedereen werkt keihard samen. De hele dag waren we competitief. We hebben wat ups en downs gehad, net als de anderen, maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Ik ben gewoon heel erg blij.”

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto BMWs at Sebring

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto M-design

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto actie

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto GTP logo

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto BMW pitstraat at Sebring

BMW M Hybrid V8 Twelve Hours of Sebring 2023 foto BMW Nr24 met Philipp Eng, Augusto Farfus en Marco Wittmann
Philipp Eng, Augusto Farfus en Marco Wittmann reden met de BMW M Hybrid V8 met Nr24

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!