Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - BMW M Motorsport presenteert team en techniek van de IMSA-BMW M Hybrid V8

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2023 10:01 • Print artikel

BMW M Motorsport heeft de technologie en het ontwerp achter de BMW M Hybrid V8, evenals het team en de coureurs in de GTP-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship gepresenteerd. In een vergadering op 10 juni 2021 gaf de Raad van Bestuur van BMW Group het groene licht voor BMW M Motorsport om een nieuw racetijdperk in te gaan, de LMDh-prototypeklasse. Vanaf 2023 zal de BMW M Hybrid V8 strijden om algemene overwinningen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en vanaf 2024 zal het eerste BMW M Motorsport prototype sinds de legendarische BMW V12 LMR racen in het FIA World Endurance Championship en terugkeren naar de 24 uur van Le Mans - precies 25 jaar na de laatste BMW overwinning in de beroemdste endurancerace ter wereld.

BMW M Hybrid V8 foto 1

Vlaggenschipproject
De voortzetting van het succesverhaal van BMW M Motorsport op het circuit is slechts één drijvende kracht achter de BMW M Hybrid V8. De ontwikkeling van de eerste high-performance hybride aandrijflijn door BMW M maakt de BMW M Hybrid V8 tot het vlaggenschipproject voor de transformatie van BMW M auto's naar elektrische mobiliteit. Het toont het doel van de ontwikkelaars om de onmiskenbare prestatiekenmerken van de BMW M modellen niet alleen te behouden, maar ze tegelijkertijd te verrijken met nieuwe facetten van rijplezier. Rijden met een BMW M auto, op de weg of op het circuit, zal altijd een emotionele ervaring blijven, ook met hybride of volledig elektrische aandrijflijnen.

BMW M Hybrid V8 foto 2

Korte ontwikkelingsfase
De beslissing van de Raad van Bestuur voor het LMDh-project was het begin van een zeer korte en intensieve ontwikkelingsfase. BMW M Motorsport koos Dallara als chassis partner en besloot welke verbrandingsmotor als basismodel voor de hybride aandrijflijn zou worden gebruikt. De roll-out van de BMW M Hybrid V8 vond plaats op 25 juli 2022 op het Dallara-testcircuit in Varano de' Melegari, gevolgd door een intensief testprogramma, eerst in Europa en vanaf september 2022 in Noord-Amerika, waar BMW M Team RLL in 2023 met twee auto's zal racen. Tijdens een introductie-evenement in het Petersen Museum in Los Angeles op 22 september 2022 werden de fabriekskleuren en de rijders voor het IMSA-seizoen 2023 aan het publiek voorgesteld.

Terwijl BMW M Team RLL vanaf 2023 in Noord-Amerika met de BMW M Hybrid V8 zal racen, gaat BMW M Team WRT zich voorbereiden op het debuut van de auto in het FIA WEC in 2024.

BMW M Hybrid V8 foto 3

BMW M Hybrid V8 foto 4

BMW M Hybrid V8 foto 5

BMW M Hybrid V8 foto 6

BMW M logoBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS