Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Mercedes-AMG A 45 en CLA 45 "EDITION 55" – speciale modellen

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 juni 2022 12:02

Mercedes-AMG breidt de reeks speciale "Edition 55"-modellen die ter gelegenheid van "55 jaar AMG" worden uitgebracht, uit met de compacte prestatiemodellen A 45 4MATIC en A 45 S 4MATIC Compact Saloon (WLTP: gecombineerd brandstofverbruik 9. 1-8,7 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie 207-198 g/km),[1] en #cla45 4MATIC en #cla45 S 4MATIC als Coupé en Shooting Brake (WLTP: gecombineerd brandstofverbruik 9,1-8,5 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie 207-194 g/km). Het lakwerk in de geraffineerde tinten kosmoszwart metallic of digitaal wit metallic onderstreept de exclusieve uitstraling, net als de stickers met het traditionele AMG-embleem en de gesuggereerde AMG-rombus, samen met de 19-inch gesmede AMG-duwspaakwielen. De jubileummodellen van de "45" performance voertuigen zijn nu te bestellen tot december 2022.

Mercedes AMG Side

Tot de uitrusting van de "Edition 55"-modellen behoort het AMG Aerodynamicapakket. Dit bestaat uit een voorskirt met een grotere frontsplitter en extra flics, een AMG-achtervleugel, deflectorelementen aan de gesimuleerde zijdelingse luchtuitlaten van de achterskirt en de diffusorlamel, allemaal in hoogglanzend zwart gespoten. Deze componenten, die in de windtunnel werden ontwikkeld, dienen ter verbetering van de rijeigenschappen bij hoge snelheden.

Ook het AMG-nightpakket en het AMG-nightpakket II versterken de dynamische uitstraling van de "Edition 55"-modellen. De frontsplitter en de sierdelen van de lamellen in de buitenste luchtinlaten, alsmede de AMG-inzetstukken in de dorpels, de sierlijst van de gordel, de sierlijst van de raamlijn en de buitenspiegelbehuizingen zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Bovendien zijn de uitlaatsierstukken in zwart chroom en warmte-isolerend donker getint glas uitgevoerd. De louvres in het AMG-specifieke radiatorrooster in zwart chroom en de modelbadges op het kofferdeksel en de spatschermen in hoogglanzend zwart completeren de exclusieve uitstraling.

Andere onderscheidende kenmerken van de speciale "Edition 55"-modellen voor de compacte klasse zijn de lakafwerking in kosmoszwart metallic of digitaal wit metallic. De kleurstelling van de stickers aan weerszijden van de auto, met het traditionele AMG-embleem en de gesuggereerde AMG-rombus, varieert van grijs tot transparant. 19-inch gesmede AMG-duwspaakwielen in titaniumgrijs met hoogglanzende velgrand en middendop met 'Edition 55'-elementen ronden het krachtige totaalbeeld af. Ook de AMG-tankdop in zilverchroom met AMG-opschrift getuigt van veel aandacht voor detail.

Mercedes AMG Interior

Het interieur wordt gekenmerkt door het contrast van zwart en rood. De AMG Performance-stoelen zijn bekleed met tweekleurig klassiek rood/zwart leder. Het AMG Performance-stuurwiel in microvezel DINAMICA met "Edition 55"-badge en zwarte 12-uursmarkering viert de 55e verjaardag van het merk. AMG-instaplijsten met rood verlicht AMG-logo en zwarte AMG-vloermatten van hoogwaardig velours met rood contrasterend stiksel en in rood geweven opschrift "Edition 55" accentueren de speciale modellen zichtbaar tot in de voetruimte. De exclusieve ambiance wordt gecompleteerd door AMG-sierelementen van donker geborsteld aluminium in "Edition 55"-design, met accenten in zwart/rood en een AMG-logo.

Tot de leveringsomvang behoort ook een op maat gemaakte AMG-overkapping voor binnen in elegant zwart met een zilverkleurig AMG-logo ter hoogte van de bovenrand van de voorruit. Met zijn ademende buitenbekleding van scheurvast kunstvezelweefsel en antistatische binnenbekleding van molton beschermt hij de auto in de garage tegen stof en krassen.

De exclusieve speciale modellen kunnen vanaf nu worden besteld met het uitrustingspakket "Edition 55" tegen een meerprijs van 12.614 euro[2] (S-varianten) of 14.280 euro.

Mercedes AMG Front

Mercedes AMG Rear

Mercedes AMG Interior

Mercedes AMG Interior

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS