Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Maserati in actie op het bevroren meer van St. Moritz

Uitgegeven door Deni Volkers • 2 maart 2023 22:17

Afgelopen weekend nam Maserati voor de tweede keer deel aan I.C.E. St. Moritz, één van de meest exclusieve klassieker-events ter wereld. De internationale jetset, gerenommeerde collectors en auto-connaisseurs verzamelden zich in St. Moritz om daar de mooiste klassiekers te bewonderen.

Maserati

Met het oog op exclusieve elegantie mocht Maserati er uiteraard niet ontbreken. Het Italiaanse luxemerk nam als partner van het I.C.E. (International Concours of Elegance) St. Moritz deel door enkele van zijn meest geliefde creaties uit het verleden en de toekomst te presenteren, die op veel lof en waardering van bezoekers en de jury konden rekenen.

De Maserati 420M/58 Eldorado – ontworpen voor de tweede 500 Miglia in Monza, die in 1958 werd verreden – was ongeëvenaard en won in de ‘Open Wheel’ categorie van monoposto’s die dateerden uit de periode tussen de jaren ’50 en ’70. Andere highlights waren de elegante 3500 GT Touring en de Mistral, de pionier van de naar de wind vernoemde auto’s van het merk met de drietand.

Eén van de juryleden was Klaus Busse, Head of Design bij Maserati en het creatieve brein achter de huidige creaties van het merk. De Grecale SUV maakte zijn opwachting in St. Moritz in zijn futuristische one-off ‘Mission from Mars’-editie, naast de MC20 Cielo spyder in Fuoriserie-trim en Maserati’s nieuwste aanwinst, de GranTurismo. Deze laatste debuteerde tijdens het event in zowel de krachtige Trofeo-versie als in de 100% elektrische GranTurismo Folgore-variant, de eerste volledig elektrische auto in de geschiedenis van Maserati.

De diverse Maserati-modellen waren in St. Moritz niet alleen statisch te bewonderen, maar kwamen ook in actie op het bevroren meer, met elegante, gecontroleerde drifts in de sneeuw.

Maserati

Maserati

Maserati

Maserati

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS