Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Château St. Gerlach vormt het toneel voor onschatbare klassiekers: eerste editie InterClassics Days of Elegance

Uitgegeven door Deni Volkers • 18 juni 2022 04:02

Op het landgoed van Château St. Gerlach organiseert InterClassics – bekend van de classic car shows in Maastricht en Brussel - op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 voor het eerst Days of Elegance. Een uniek weekend dat volledig in het teken staat van exclusieve automobielen, culinaire hoogstandjes en luxeproducten. Met het kwik rond de 30 graden wordt dit een niet te missen evenement voor autoconnaisseurs en liefhebbers van het goede leven.

Poster

Concours of Elegance

Tijdens het concours worden zeldzame klassiekers aan het publiek voorgesteld. Dit zijn veelal uit privécollecties afkomstige parels die zelden aan de buitenwereld worden getoond. Ook biedt het Louwman Museum haar absolute topstuk aan: de Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster uit 1936. De deelnemende auto’s dingen mee naar de prijs ‘Best in Class’ en bovenal ‘Best of Show’. Deze keuze ligt in de handen van een uiterst kundige internationale jury. Deze 19-koppige groep heeft haar sporen reeds verdiend op prestigieuze concoursen over de hele wereld waaronder Villa d’Este (IT) en Pebble Beach (VS).

In het diverse veld van 36 deelnemers is het moeilijk zomaar enkele hoogtepunten uit te lichten. Zo worden de bezoekers getrakteerd op een meer dan 100 jaar oude Rolls Royce Silver Ghost en een ex-Jackie Stewart Lola T70 Spyder. Liefhebbers van moderne sportwagens komen eveneens aan hun trekken. De hyperzeldzame McLaren P1 GTR en tevens Britse Bentley Bacalar komen beide uit in de Future Classics categorie.

De presentatie op zaterdag wordt verzorgd door Mark Koense (bekend van RTL GP) en Vivian Lataster. Op zondag tijdens de prijsuitreiking wordt Koense bijgestaan door de Britse ‘automotive influencer’ Mr. JWW. De 36-jarige James Walker deelt op YouTube zijn supercaravonturen aan meer dan 710.000 volgers en verzorgd modellanceringen voor onder meer Maserati.

Sfeer impressie

Programma
Nog voordat het evenement om 10 uur op Château St. Gerlach losbarst staan de rallydeelnemers al aan de start van de Rally of Elegance. Deze vertrekt om 9 uur vanaf Château Neercanne waarna de equipes in twee klassen, Classic en GT (moderne sportwagens), via de Ardennen naar het evenement in Houthem rijden. Zoals gebruikelijk wordt de exacte route pas aan de start bekend gemaakt. Om 14:00 uur start de presentatie van concoursdeelnemers waarbij ze over het landgoed rijden en getoond worden op het podium. De rallydeelnemers worden rond 16:30 uur verwacht op het landgoed St. Gerlach. De zaterdag sluit feestelijk af met de Night of Elegance; Een besloten diner met een feestavond in het recent bijgebouwde paviljoen van Château St. Gerlach.

Op zondag openen de poorten wederom om 10 uur. Net als op zaterdag kunnen bezoekers onder het genot van een glaasje bubbels – geheel in thema ‘Ferrari Spumante’ - genieten van de auto’s die door gerenommeerde classic car dealers worden aangeboden. Ook kan men een bezoek brengen aan de Luxury Market. Hier kunnen bezoekers zich vergapen aan exclusief vastgoed, verre vakanties en luxeartikelen. Dit alles wordt culinair omlijst door het gastronomische team van Château St. Gerlach die de bezoekers op de verschillende cateringpunten in de watten leggen. Het hoogtepunt is de prijsuitreiking om half 5 waarna bekend zal worden welke auto het predikaat ‘Best of Show’ verdient!

De eerste editie van InterClassics Days of Elegance vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 op het landgoed van Château St. Gerlach. Entreekaarten zijn online te koop vanaf € 50,-. Om de exclusiviteit te waarborgen zijn er per dag 3000 tickets beschikbaar.

Sfeer impressie

Mercedes Benz

Rolls Royce

Jackie Stewart

McLaren

Bentley

Ferrari

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS