Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S: BMW M Motorsport en BMW M Team WRT met sterke line-up in de Bathurst 12 Hours

Uitgegeven door Deni Volkers • 2 februari 2023 09:01 • Print artikel

Mount Panorama roept. Dit weekend (3 tot 5 februari) maakt BMW M Team WRT samen met BMW M Motorsport zijn eerste officiŽle opwachting op Bathurst, AustraliŽ. Het team, onder leiding van directeur Vincent Vosse, zal met twee BMW M4 GT3's deelnemen aan de klassieke Bathurst 12 Hour endurance race op het Mount Panorama Circuit.

BMW M Motorsport

BMW M Team WRT neemt samen met BMW M Motorsport deel aan de race op Bathurst in AustraliŽ. Voor de Bathurst 12 Hour endurance race op het Mount Panorama Circuit heeft de equipe een sterke line-up met zes BMW M fabrieks-coureurs die afwisselend in de cockpit van de twee auto's plaatsnemen.

DTM-kampioen Sheldon van der Linde (RSA), Dries Vanthoor (BEL) en Charles Weerts (BEL) zullen tijdens Bathurst de taken in de #32 Shell BMW M4 GT3 delen. Augusto Farfus (BRA), Maxime Martin (BEL) en Valentino Rossi (ITA) rijden in de #46 BMW M4 GT3. Ter voorbereiding op de 12 uur van Bathurst reed BMW M Team WRT half januari tijdens de 24 uur van Dubai (VAE). De generale repetitie met de BMW M4 GT3 was een groot succes en het team vierde een overwinning en een derde plaats op het podium. Vanthoor maakte deel uit van de bemanning in de zegevierende BMW M4 GT3, terwijl Rossi en Martin met hun rijdersteamgenoten de derde plaats opeisten.

BMW M Motorsport-partner Shell biedt ook technische ondersteuning op Bathurst. Voor de complete aandrijflijn van beide BMW M4 GT3's wordt door Shell geproduceerde olie gebruikt.

Het raceweekend op Bathurst begint met de vrije training op vrijdag. De kwalificatie en de Top 10 shootout vinden plaats op zaterdag. De 12-uursrace begint op zondag om 5.45 uur plaatselijke tijd. De 12 uur van Bathurst is de seizoensopener voor de Intercontinental GT Challenge 2023, waarin ook de 9 uur van Kyalami (RSA) op het programma staan voor het derde weekend van februari en de 24 uur van Spa-Francorchamps (BEL) eind juli.

Valentino Rossi

BMW M Motorsport

BMW M Motorsport Daytona

BMW M Motorsport Daytona

BMW M Motorsport Dubai

BMW M Motorsport

BMW M Motorsport Munich

BMW M Motorsport Bathurst

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS