Formule 1

FOTO'S - Mercedes legde 1952 km af en verzamelde veel gegevens: "We weten dat we wat werk te doen hebben"

Uitgegeven door Peter Vader • 24 februari 2024 20:27

Mercedes was redelijk optimistisch, maar besefte na afloop van de drie testdagen in Bahrein, dat er ook wat werk verricht moet worden. Na een succesvolle shakedown op Silverstone vorige week, gaven de testdagen in Bahrein Lewis Hamilton en George Russell de eerste kans om de W15 goed op de proef te stellen. Gedurende de drie dagen heeft het team een enorme hoeveelheid kennis en gegevens verzameld over een totaal van 1.952 verreden kilometers. De nadruk lag vooral op leren op de lange termijn en niet zozeer op het presteren op de korte termijn. Het team voltooide zowel het langeafstandswerk als het werk in een ronde, waarbij George Russell uiteindelijk op de derde dag de derde snelste ronde van de test neerzette. Lewis Hamilton klokte het op een na hoogste dagelijkse ronde totaal van de testdagen en voltooide op de tweede dag maar liefst 123 ronden. Beide coureurs waren tevreden met de stappen die het team heeft gezet om de auto bestuurbaarder en consistenter te maken.

Bahrein_George_Russell zijkant actieGeorge Russell

Andrew Shovlin, technisch directeur: "We hebben hier in Bahrein drie nuttige dagen gehad en zijn erin geslaagd goede vooruitgang te boeken met het begrijpen van de W15. Vergeleken met de auto van vorig jaar is de feedback van de coureurs heel anders en positiever, wat bemoedigend is. Het team heeft hard gewerkt om de tekortkomingen in het rijgedrag, die een integraal onderdeel waren van de W14, weg te werken, en het is geweldig dat we een aantal van die problemen achter ons lijken te hebben gelaten. In de loop van de test hebben we goede stappen gezet in ons begrip van de auto. De taak van de komende dagen is om de resultaten door te nemen en het beste pakket samen te stellen om mee te nemen naar het komende raceweekend. Het is nooit gemakkelijk om op basis van tests voorspellingen te doen over het tempo, omdat alle teams behoorlijk effectief zijn in het verbergen van hun tempo wanneer ze dat willen. Het is echter duidelijk dat we ons in een veel betere positie bevinden dan twaalf maanden geleden. We hebben een paar drukke dagen voor de boeg met het maken van onze laatste voorbereidingen voor de seizoensopener, en we kijken nu al uit naar het raceweekend en het hele komende seizoen."

George Russell: "We hebben hier in Bahrein een solide drie dagen gehad. Ondanks de onderbrekingen zijn we erin geslaagd ons gehele geplande programma te voltooien. De auto rijdt goed en komt overeen met het gevoel dat we hadden in de simulator, voordat we hier kwamen. We hebben een hele goede basis om op voort te bouwen. We zijn ons ervan bewust dat er nog veel meer rondetijd te vinden is. We wisten dat dit v��r de test het geval zou zijn en Red Bull ziet er opnieuw erg sterk uit. Niettemin ben ik ervan overtuigd dat we ons op een veel betere plek bevinden dan twaalf maanden geleden. Het team van Brackley en Brixworth heeft geweldig werk geleverd om ons in deze positie te krijgen en met deze auto is dat een stap in de goede richting. We moeten ons nu concentreren op het ten eerste optimaal benutten van het pakket dat we hebben en ten tweede op het toevoegen van meer downforce en proberen die kloof te dichten."

Lewis Hamilton: "Over het algemeen was het een hele goede test. Ik ben echt trots op iedereen op het circuit en op degenen in de fabriek. Iedere vrouw en man heeft onvermoeibaar gewerkt, zowel in Brackley, Brixworth als hier in Bahrein. Het is enorm bemoedigend en geweldig om te zien dat iedereen zo goed samenwerkt. De focus, vastberadenheid en communicatie zijn de beste die ik ooit heb gezien. We weten dat we werk te doen hebben en dat we nog niet zijn waar we willen zijn. We wisten echter dat dit het geval zou zijn tijdens de test. We hebben een geweldig platform om op te bouwen. We gaan de komende dagen hard werken om alle gegevens van de test door te nemen. Ik heb erg veel zin in de start van het seizoen volgende week en we gaan er in goede vorm tegenaan."

Resultaten driedaagse tests Bahrein:
Dag een: George Russell - 1: 34.109 (C3), 122 ronden, 660 km
Dag twee: Lewis Hamilton - 1:31.066 (C3), 123 ronden, 665 km
Dag drie: Lewis Hamilton - 1:31.999 (C5), 49 ronden, 265 km. George Russell - 1: 30.368 (C4), 67 ronden, 362 km

Bahrein_Lewis_Hamilton_actie

Lewis_Hamilton_kan_weer_lachen
Lewis Hamilton kon weer lachen in Bahrein, maar zei na afloop van de drie testdagen wel: "We weten dat we nog wat werk te doen hebben"

Bahrein_George_Russell_actieBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS