Formule 1

FOTO'S - Groen-gele McLaren livery tijdens de Grand Prix van Monaco is ter ere van Ayrton Senna

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2024 08:29

Als ze niet kunnen opvallen met Grand Prix-overwinningen dan doen ze het wel op een andere manier. McLaren-ontwerpers hebben er voortdurend zin in om hun eenzitters te voorzien van speciale kleuren. Het F1-team uit Woking heeft nu de eenmalige kleurstelling onthuld met het Brazilië-thema, die tijdens het weekend van de Grand Prix van Monaco op de MCL-38 zal verschijnen. Ze herdenken daarmee de dertigste verjaardag van de dood van Ayrton Senna. Dezelfde kleurstelling zal ook worden toegepast op de McLaren Senna, de auto bedoeld voor de openbare weg, evenals op de raceoveralls van Lando Norris en Oscar Piastri.

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 1

Een mooi eerbetoon
“De kleurstelling is een eerbetoon aan Ayrton Senna en herinnert aan zijn leven en zijn impact op McLaren en de Formule 1, dertig jaar na zijn overlijden. In het officiele persbericht schrijft McLaren: “De levendige gele, groene en blauwe kleurstelling is geïnspireerd op zijn iconische helm. Hij zal het hele weekend van de Grand Prix van Monaco van 2024 aanwezig zijn op de MCL38. De kleurrijke kleurstelling, gemaakt en met de hand geschilderd door McLaren Special Operations, is dus geïnspireerd op Senna’s helm, waarbij de gele, groene en blauwe kleuren worden gemengd. Het team zal dit weekend ook een door Senna geïnspireerd tenue dragen, waarbij Lando Norris en Oscar Piastri op maat gemaakte pakken zullen dragen. Het team is er trots op om de buitengewone levens- en sportieve erfenis van Ayrton Senna te erkennen en te vieren via deze McLaren-kleurstelling”, aldus CEO Zak Brown.

Vereerd en gerespecteerd
De McLaren CEO vervolgt: "Senna blijft vereerd en gerespecteerd als het grootste icoon van de Formule 1 en de meest gedecoreerde coureur van McLaren. Zijn impact op McLaren is enorm, niet alleen vanwege zijn raceresultaten, maar ook vanwege zijn aanwezigheid binnen het team, en nu ook vanwege zijn nalatenschap. Het is een eer om voor hem te racen op zijn meest succesvolle circuit met zijn groene, gele en blauwe kleuren.”

Monaco favoriete circuit
“Het is een eer om Ayrton te erkennen via deze liveries in samenwerking met McLaren Racing en McLaren Automotive”, aldus Bianca Senna, kleindochter van de voormalige Braziliaanse kampioen. “Het is een fantastische manier om zijn leven en nalatenschap te vieren door zijn iconische kleuren op beide auto’s te zien. McLaren betekende veel voor hem en samen behaalden ze vele successen, waarvan er vele nog steeds door velen worden herinnerd. Het zal speciaal zijn om hem te zien racen in de straten van Monaco, een circuit dat hem zoveel vreugde en vele overwinningen heeft gegeven."

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 2

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 3

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 4

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 5

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 6

GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 7


GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 8


GP Monaco 2024 McLaren livery Ayrton Senna foto 9


Bron foto's en video: McLaren

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS