Formule 1

FOEI: Jean Alesi in de problemen na heftig vuurwerk incident

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 januari 2023 18:00

Voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi is afgelopen donderdag vrij gesproken door de Franse rechtbank na een uit de hand gelopen vuurwerk �grap� bij het huis van zijn schoonbroer. Het incident vond plaats in december 2021.

Jean Alesi

De 58-jarige Alesi en zoon Guiliano werden beide vrijgesproken van wangedrag door de Magistrates Court van Nimes in Frankrijk vanwege het incident van eind 2021 waar het raam van de zwager van Alesi werd opgeblazen. Het Franse persbureau meldt het volgende: Alesi werd vrijgesproken van "het beschadigen van eigendommen van anderen op een voor mensen gevaarlijk middel, gepleegd in het kader van een familieconflict.�

De Fransman, die op zijn verjaardag in 1995 de Grote Prijs van Canada won, werd direct na het incident in hechtenis genomen na meldingen van een explosie op een familiefeest van de familie Alesi. De Franse coureur bestempelde het zelf als �een slechte grap�.

'Mijn excuses, want ik heb nog nooit zo'n g�nante situatie in mijn leven gehad. Het was idioot', gaf hij toe. �Ik was totaal verbijsterd door de kracht van de explosie. De bedoeling was om te lachen.�
Zijn advocaat vertelde dat het voor de familie traditie is om vuurwerk af te steken op familie feestjes. Alesi zou volgens zijn advocaat op een roze wolk hebben gezeten die nacht. Hij zag zijn zoon Guiliano namelijk weer na maanden, de twee werden gescheiden door het gevaar op corona.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS