Formule 1

FIA-president Ben Sulayem vrijgesproken van het beïnvloeden van de wedstrijduitslag

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 maart 2024 16:40

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is vrijgesproken van het beïnvloeden van de wedstrijduitslag. Door een klokkenluider was melding gemaakt bij de ethische commissie van de FIA dat hij twee races het proberen te beïnvloeden in 2023.

Mohammed Ben Sulayem

“Na beoordeling van de uitkomsten van het onderzoek is de Ethische Commissie unaniem in haar besluit dat er geen bewijs was om beschuldigingen van inmenging van welke aard dan ook waarbij FIA-president Mohammed Ben Sulayem betrokken was, te staven”, zegt de Commissie over het onderzoek. “De beschuldigingen tegen de FIA-president waren niet onderbouwd en dat er geen krachtig bewijsmateriaal boven elke redelijke twijfel werd gepresenteerd om de vastberadenheid van de ethische commissie van de FIA te ondersteunen.” De commissie die onafhankelijk van de FIA is, zegt dat het een dertig dagen durend onderzoek heeft uitgevoerd, waarbij elf getuigen werden geïnterviewd.

“De president toonde volledige medewerking, transparantie en naleving tijdens het hele proces tijdens dit onderzoek, wat enorm werd gewaardeerd”, aldus de FIA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS