Formule 1

FIA zet deur open voor onthutsende Michael Masi terugkeer... op één voorwaarde

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2023 20:39

FIA-president Mohammed Ben Sulayem voelde mee met wat Michael Masi te verduren kreeg na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 en zegt dat hij de Australiër terug zal brengen als de FIA hem 'nodig heeft'. In 2021 was Masi de F1-racedirecteur die ervoor moest zorgen dat de regels eerlijk - en volgens het boekje - werden toegepast toen Lewis Hamilton en Max Verstappen wiel aan wiel gingen voor de titel in het rijderskampioenschap.

Lewis Hamilton Max Verstappen


Maar toen alles achter de rug was na zijn controversiële beslissingen tijdens de seizoensfinale, Verstappen had de one-lap shoot-out gewonnen, werd gezegd dat Hamilton overwoog om te stoppen met de sport, en Masi deed dat uiteindelijk ook.

De Aussie werd beledigd en met de dood bedreigd en verdween van het Formule 1-podium om dit seizoen als gast terug te keren in de paddock. Daar sprak hij over de beschuldigingen dat hij Hamiltons race en mogelijk zijn nalatenschap had verpest. Er werden echter geen excuses aangeboden.

"Ze hebben hun perspectief en hebben recht op hun mening", zei hij. "Ik respecteer elke mening en het is niet aan mij om commentaar te geven op wat ze wel of niet denken."

De woede onder Hamiltons fans en ook onder zijn Mercedes-team blijft hangen. Toto Wolff sprak onlangs over zijn 'persoonlijke woede' omdat Hamilton die recordbrekende achtste wereldtitel werd ontzegd. Maar ondanks dat de gemoederen binnen het Mercedes-kamp nog steeds verhit zijn, heeft FIA-voorzitter Ben Sulayem verklaard dat als de FIA Masi 'nodig heeft', hij er niet voor terugdeinst hem terug te halen.

De FIA-voorzitter verklaarde dat het niet aan hem is om zich te verontschuldigen voor de fouten die zijn gemaakt in de titelstrijd van 2021 en zei dat als Masi de 'juiste persoon' is voor de baan, de FIA hem opnieuw zal gebruiken. "Ik bied altijd mijn excuses aan, maar ik kan me niet verontschuldigen voor iets dat voor mijn tijd is gedaan", vertelde Ben Sulayem aan PA. "Oké, ik zal mijn excuses aanbieden, maar ik zal Michael Masi weer meenemen. Denk je dat dat juist is? De arme man is een persoon die is aangevallen. Michael Masi is door een hel gegaan. De hel!"

"En als ik zie dat er een kans is die de FIA nodig heeft, en Michael Masi is de juiste persoon, dan zet ik hem op die plek. Ik had zelfs mensen die dreigden me te vermoorden omdat ik de macht had om het (de uitslag) te veranderen. Maar ik zei tegen hen: sorry, het WK van 1966, Engeland tegen Duitsland, was dat correct? Hebben ze het veranderd? Nee. Hebben ze het aan Duitsland gegeven? Nein."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS