Formule 1

FIA komt met laatste Red Bull-verklaring na voortschrijdend onderzoek naar Christian Horner

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 februari 2024 19:17

De FIA heeft een verklaring uitgegeven over het onderzoek van Red Bull naar Christian Horner. De organisatie zei dat ze zich pas zal mengen in het onderzoek als er een resultaat is bereikt.

Christian Horner Helmut Marko


Dat gezegd hebbende, blijft ze 'toegewijd aan het handhaven van de hoogste normen van integriteit, eerlijkheid en inclusiviteit binnen de sport'.

Red Bull-teambaas Horner wordt momenteel intern onderzocht door het moederbedrijf van zijn team, Red Bull GmbH, vanwege beschuldigingen omtrent zijn gedrag die hij ontkent. De Formule 1 gaf zondag een verklaring uit waarin werd opgeroepen om snel een einde te maken aan het lopende onderzoek naar Horner, kort nadat Red Bulls toekomstige motorpartners Ford commentaar had gegeven op de zaak.

De FIA gaf geen commentaar op de details van het onderzoek, maar keek eerst naar de uitkomst ervan. De verklaring luidt als volgt: "Met betrekking tot het onafhankelijke onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd door Red Bull GMbH, herhaalt de FIA dat ze geen verder commentaar zal geven totdat het onderzoek is afgerond en de uitkomst bekend is. De FIA blijft zich inzetten om de hoogste normen van integriteit, eerlijkheid en inclusiviteit binnen de sport te handhaven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS