0 • Autosport Internationiaal Singleseaters

FIA Formule E: Citroën en Renault stappen volgend jaar als constructeur in het Formule E kampioenschap

Uitgegeven door Nick van den Berg • 1 juli 2015 13:12

Onlangs heeft Citroën al aangegeven dat zij volgend jaar als constructeur actief willen zijn in het elektrische kampioenschap van de FIA, oftewel het FIA Formule E. Afgelopen week is hier het Franse Renault bijgekomen. Zowel Renault als Citroën zullen de zogenoemde 'powertrain' gaan ontwikkelen als constructeur voor de elektrische bolides.

"Volgend jaar zullen wij een volledige constructeur zijn in het kampioenschap. Op dit moment zijn wij de powertrain aan het ontwikkelen voor de bolide voor volgend jaar." Dit meldde Patrice Ratti, CEO Technologie Renault Sport.

"De reden waarom wij als Renault in dit kampioenschap willen gaan stappen is omdat wij denken dat dit de toekomst gaat zijn binnen de auto industrie en dus ook de race wereld. Wij zullen bij de ontwikkeling van de elektrische Formule E bolide het een en ander meenemen in onze elektrische straatauto's. En dan met name in de technologie hiervan. Daarnaast willen wij ook laten zien dat elektrisch racen enorm spectaculair en leuk kan zijn.

Naast Renault bracht Citroën vorige week in een persbericht naar buiten dat zij met hun DS-afdeling plaats gaan nemen in het FIA Formule E kampioenschap seizoen 2015/2016 bij het team van Virgin.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS