Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

F3: Succes voor MP Motorsport in de sprintrace +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2023 01:30

MP Motorsport-coureur Franco Colapinto heeft zijn eerste overwinning van het Formule 3-seizoen behaald tijdens een spannende Sprintrace in Melbourne. De Argentijn startte als zesde op de grid, maar vocht zich naar voren. Zak O'Sullivan en Sebastian Montoya mochten mee naar het podium.

null

De Colombiaan behield de koppositie bij de start van de race, maar achter hem ging zijn teamgenoot Luke Browning meteen in de aanval. Vanaf de vierde plek op de grid wist hij door inhaalacties in de eerste ronde op te klimmen naar de tweede positie.

De Hitech-coureurs vochten in de eerste rondes om de leiding, maar een fout van Browning in de zesde ronde viel hij terug naar de vijfde plek. Deze fout gaf Colapinto de kans om dichterbij Montoya te komen en te strijden om de leiding.

Met behulp van DRS, wist hij om Montoya heen te gaan voor de leiding, voordat een tweede Safety Car de actie onderbrak. Na de tweede herstart viel Browning verder terug in de rangorde, terwijl Dino Beganovic hem uit de top vijf wist te houden.

In de dertiende ronde veroorzaakte thuisrijder Tommy Smith met een ongelukkig ongeval, waardoor nog een Safety Car nodig was. Colapinto handelde de herstart bekwaam af en leidde comfortabel terwijl de strijd om het podium in de laatste rondes verhit raakte.

Een vierde en laatste Safety Car betekende dat de race eindigde onder SC-omstandigheden.

F3 sprintrace

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS