Formule 1

F1- Analyse: Zijn de bandenproblemen bij Ferrari nu eindelijk opgelost?

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 februari 2024 19:32

Carlos Sainz reed tijdens de tweede testdag in Bahrein de snelste rondetijd. De Spanjaard reed in zijn Ferrari naar een tijd van 1:29.921. Maar zoals ook zo vaak gesuggereerd zeggen de tijd niet zoveel. De racesimulaties vertellen daarentegen een vollediger verhaal. Dit was vorig jaar een groot probleem bij Ferrari, maar lijkt nu opgelost.

null

Carlos Sainz reed vandaag 84 rondjes in Bahrein. Naast kwalificatie-rondjes deed hij ook verschillende racesimulaties. E�n van deze stints reed hij op de harde banden en duurde de stint vijftien ronden. Het verval in de banden was nauwelijks zichtbaar. Gedurende de stint was het verschil tussen de snelste en langzaamste ronde slecht 0,75s. De snelste ronde reed Sainz in een tijd van 1:34.999. De langzaamste ronde werd voltooid in een tijd van 1:35.768. Als de banden slijten betekent dit dat de tijden langzamer worden, maar de tijden van Sainz werden alsmaar sneller.

Ferrari long run

Tijdens de Grand Prix van Bahrein reed teamgenoot Charles Leclerc een zestien ronden lange stint op de harde band. Zijn snelste tijd (onder raceomstandigheden) was 1:37.631. Zijn langzaamste tijd (afgezien van ��n outlier) was een 1:38.948. Dit is een drop-off van ruim 1,3 seconden. Alhoewel het geen waterdichte analyse is, kan het toch inzichten bieden. Het staat buiten kijf dat Ferrari de long-runs dit jaar beter voor elkaar heeft dan vorig seizoen.

Carlos Sainz Charles Leclerc

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS