Formule 1

F1 in Silverstone: in totaal £300 miljoen voor het nieuwe 10-jarige contract

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2024 19:33

De toekomst van de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ is veiliggesteld. Silverstone is voor nog minstens tien jaar gastheer. Het circuit blijft tot ten minste 2034 op de F1-kalender staan. De Formule 1 heeft een nieuwe deal gesloten om de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ op het circuit in Northamptonshire te houden.

F1 Grand Prix Groot-BrittanniŽ Silverstone


De nieuwe overeenkomst met Silverstone kost de locatie naar verluidt 30 miljoen pond per jaar. Dit kost in totaal £300 miljoen voor het nieuwe 10-jarige contract. Silverstone was al in 1950 gastheer van de eerste Grand Prix van het Formule 1-kampioenschap en de nieuwe tienjarige overeenkomst biedt de BRDC (British Racing Driver's Club) nieuwe zekerheid om te blijven investeren in de locatie.

Nu F1 raceweekenden veranderen in veelzijdige entertainmentervaringen, ligt de focus op het bieden van voorzieningen voor andere vormen van entertainment in plaats van alleen maar racecircuits. Nieuwe, moderne ontwikkelingen zoals die in het Midden-Oosten, of nieuwbouw zoals de Grands Prix van Las Vegas en Miami - en de aankomende GP van Madrid - hebben oudere circuits ertoe aangezet om enorm te investeren in hun infrastructuur en faciliteiten. En om de prijzen voor het binnenhalen van nieuwe contracten te verhogen.

"Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ met deze overeenkomst nog tien jaar langer op de kalender blijft", aldus F1 CEO Stefano Domenicali. "Silverstone is een iconische locatie in het hart van de F1-geschiedenis en nu het zijn negende decennium als gastheer van Grands Prix nadert, blijft het evenement fans van over de hele wereld aantrekken voor fantastische races op het circuit en de geweldige fa-nervaring daarbuiten."

"Ik wil Stuart Pringle (CEO van Silverstone, red.) en het Silverstone-team bedanken voor hun harde werk en toewijding om de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ naar nieuwe hoogten te brengen en ik kijk ernaar uit om nauw met hen samen te werken bij het verder verbeteren van de faciliteiten en de fan-ervaring in de komende tien jaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS