Formule 1

F1 in Monaco: "Een Safety Car is nooit te ver, dus strategie kan ook kansen bieden"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 23 mei 2024 21:55

De F1-renstal van Stake F1 Team KICK Sauber heeft zich met het Formule 1-circus verplaatst van Imola naar Monaco. De klassieke Grand Prix wordt komend weekend verreden in het Prinsdom. Ook voor de Chinese F1-coureur Guanyu Zhou zal de kwalificatie op zaterdag misschien nog wel belangrijker zijn dan de race zelf. De bijna 25-jarige autocoureur behaalde dit seizoen nog geen WK-punten, maar is klaar voor het meest uitdagende stratencircuit van de kalender.

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou heeft vertrouwen in het goed inspelen op de verrassingen van Monaco: “Racen in Monte Carlo is een van de dingen waar je van droomt als kind. Het is een van de meest bijzondere momenten in het seizoen, het is een race die zelfs niet-fans zouden kennen, en ik kijk er naar uit om het dit weekend opnieuw te doen."

"Imola was een zwaar weekend, maar wel een weekend dat ons in ieder geval lessen heeft gegeven om te leren voor de toekomst. Hoewel Monaco een compleet ander circuit is, zijn er nog steeds veel elementen die we kunnen implementeren om te verbeteren en te stimuleren. De kwalificatie is hier, meer dan waar dan ook, een groot deel van je eindresultaat, dus het zal belangrijk zijn om vanaf de allereerste sessie aan de slag te gaan en alles wat we kunnen in de praktijk te maximaliseren, zodat we voorbereid kunnen zijn voor zaterdag. Zelfs dan is dit een circuit dat elke bocht voor verrassingen kan zorgen. Een Safety Car is nooit te ver, dus strategie kan ook kansen bieden. We zullen voorbereid moeten zijn op alles wat er kan gebeuren, maar ik heb er vertrouwen in kunnen onze kaarten goed uitspelen.”

Buiten de baan is er volop vertier bij de rich and famous in Monte Carlo! Check de beelden: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS