Formule 1

F1 China - Guanyu Zhou emotioneel: "Ik zal dit nooit vergeten, toen ik zoveel mensen zag juichen"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 22 april 2024 19:45

Guanyu Zhou schreef dit weekend autosporthistorie op het Shanghai International Circuit. Hij was de eerste Chinees die in de Grand Prix van China in actie kwam. De vijfde race van het seizoen leverde voor het team van KICK Sauber geen punten op, maar zal desondanks niet vergeten worden door Zhou en zijn fans op de tribunes.

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou kijkt terug op het bijzondere weekend: “Dit weekend was een geweldige ervaring, jarenlang droomde ik ervan om thuis te racen en eindelijk kon ik het doen. Het zien van de passie en de liefde van iedereen op de tribunes was iets dat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Vooral de in-lap was iets dat ik nooit zal vergeten, toen ik zoveel mensen zag juichen en je naam riepen. Ik zorgde ervoor dat ik naar elke tribune en op elke hoek met fans zwaaide. Hoezeer ik dit ook beschouwde als een gewoon raceweekend, de emotie was onmiskenbaar en uiteindelijk raakte het me echt. Vooral toen ik stopte in Parc Ferme: het was een speciaal moment, wat de eer om de eerste Chinese coureur ooit te zijn om te racen in een Chinese Grand Prix, compleet maakte."

"De race was zwaar, vooral in de eerste stint waar ik niet veel grip had en alle kanten op gleed, maar we wisten ons wel goed te herstellen. Het uitrijden van de race is niet wat mij gelukkig maakt; het is dat ik me een weg door het veld vecht, alles geef en alles eruit haal. Helaas wisten we vanuit het achterveld dat het moeilijk zou zijn om in de punten te komen, maar we kunnen ons concentreren op enkele positieve punten, zoals ons tempo. En natuurlijk de grote verbetering die het team en de crew hebben geboekt bij de pitstops, die grotendeels 'clean' waren. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om voor een brutale stint op zachte banden te gaan: we wisten dat we de positie zouden kunnen behouden."

Guanyu Zhou bracht in 2023 een bezoek aan de PUMA store in Amsterdam The Style Outlets. In een challenge werd hij uitgedaagd om zo snel mogelijk een band te verwisselen. Zijn tegenstander was YouTuber Defano Holwijn - @defanoholwijn:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS