Formule 1

F1 Bahrein: Mogelijke race strategie en welke sets banden heeft Max Verstappen tot zijn beschikking?

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 maart 2024 12:33

De Grand Prix van Bahrein staat op het punt van beginnen. Max Verstappen start vanaf pole position. De Nederlander heeft de Ferrari van Charles Leclerc in zijn nek hijgen. Pirelli heeft de mogelijke strategie�n en overgebleven bandensets op een rijtje gezet.

Formule 1 Bahrein Max Verstappen

Volgens de Italiaanse bandenleverancier zijn er vier voor de hand liggende strategie�n tijdens de race. De snelste methode om naar de eindstreep te rijden lijkt een tweestopper. In dit geval start je op de zachtste band, om vervolgens een lange stint te rijden op de harde C1-band. Met een zachte C3-band rij je dan de race uit. Een strategie die deze niet veel ontloopt, is twee kortere stints op de harde band, gunstig voor coureur zonder gloednieuw setje zachte banden.

Pirelli strategie

Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez zijn een van de weinige mannen in het veld met een gloednieuw setje C3-banden in hun arsenaal. Dit betekent dus dat ze nog helemaal niet zijn gebruikt. Andere coureurs kunnen een C3-band ook een outlap hebben gegeven om het glanzende laagje van de band af te scrubben.

Pirelli F1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS