Formule 1

Ex-F1 'Bad Boy' wint weer een race na twee jaar geleden gedumpt te zijn uit de Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2023 06:02

Nikita Mazepin is met succes terug achter het stuur van een raceauto. De Rus die twee jaar geleden zijn stoeltje verloor bij Haas F1, won op het circuit van Sepang een race voor de Asian Le Mans Series. Mazepin lag eerder in zijn loopbaan al onder vuur. Bovendien werd een verlenging in de hoogste klasse van de autosport bij het Amerikaanse Haas F1 onmogelijk vanwege de invasie van Rusland in Oekra�ne. Nu is er dan weer eens sportief succes te melden.

Asian Le Mans Series

Een start onder een blauwe hemel zorgde ervoor dat de 4 Uur van Sepang het Aziatische Le Mans seizoen 2023/2024 begon onder ideale omstandigheden die aanhielden tot het laatste uur van race 1, toen de baan nat werd verklaard voordat een opkomende storm de baan met kracht raakte. Het team onder Jordaanse vlag bleef sterk onder zware omstandigheden en nam de leiding in de LMP2, waarmee Al Harty Ahmad, Nikita Mazepin en Louis Deletraz de eerste overwinning van het team behaalden in hun Oreca 07 - Gibson. Francois Perrodo, Matthieau Vaxiviere en Alessio Rovera eindigden als tweede in hun #83 AF Corse Oreca 07 Gibson, voor de #3 DKR Engineering Oreca 07 - Gibson van Alexander Mattschull, Tom Dillman en Laurents Horr.

In de LMP3 ging de #17 COOL Racing Ligier JS P320 in de tweede helft van de race van de derde naar de leiding en behield die positie, waardoor James Winslow, Alex Bukhantsov en Danial Frost wonnen. De LMP3-kampioenen van 2022, CD Sport, eindigden als tweede met de #2 Ligier JS P320 van Michael Jensen, Nick Adcock en Fabien Lavergne. Pole-sitters en nieuw in de Asian Le Mans Series, Bretton Racing, maakten de podiumplaatsen compleet met Dan Skocdopole, Julien Gerbi en Stefan Mihnea als derde in de #26 Ligier JS P320.

In een tumultueuze race voor het GT-veld waren veel teams betrokken bij incidenten, maar ��n team kwam er helemaal ongeschonden uit: de #42 Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3 EVO 2 van Christopher Haase, Gilles Magnus en Alban Varutti. Na het claimen van de poleposition en een sterke start van de bronzen coureur Varutti, leidde het Franse team van start tot finish en pakte de overwinning in zijn klasse.

De tweede plaats ging naar de #66 Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 EVO 2 van Dylan Pereira, Alex Aka en Andrey Mukovoz, voor de zusterauto #43 Saintloc Racing, waardoor de laatste podiumplaats naar Dennis Marschall, Paul Evrard en Zhou Bihuang ging en Audi een indrukwekkende ��n/twee/drie op het GT-podium behaalde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS