Formule 1

Esteban Ocon wil Vandoorne-scenario met Fernando Alonso voorkomen

Uitgegeven door Bart • 26 juli 2020 10:03

Fernando Alonso keert komend seizoen terug op de Formule 1-grid. Voor de Spanjaard, die komende week 39 wordt, wordt het zijn derde periode bij het team van Renault. Daar zal hij de teamgenoot worden van Esteban Ocon die de komst van de wereldkampioen van 2005 en 2006 alleen maar toejuicht. De Fransman wil niet te veel denken aan het scenario tussen Alonso en Stoffel Vandoorne in 2018, waarbij de Belg in de kwalificaties op een onderlinge 21-0 whitewash werd getrakteerd.

Esteban Ocon Lando Norris


"Daar wil ik niet te veel aan denken", zegt Ocon in een interview met Crash.net. "Ik doe gewoon mijn uiterste best en doe het werk dat het team mij vraagt om te doen. Ik ken de uitdagingen en weet dat Fernando erg snel is, maar het hoofddoel moet zijn om het team verder naar voren te brengen. We zien wel hoe het komend jaar gaat lopen."

Alonso zou wel eens de grootste uitdaging uit Ocon's nog korte loopbaan in de Formule 1 kunnen worden, maar de Fransman betwijfelt dat. "Dat is moeilijk te voorspellen, omdat we het nog niet tegen elkaar hebben opgenomen. Ik vond het fantastisch nieuws, omdat Fernando een legende is. Hij brengt veel ervaring mee en ik kan niet wachten om met hem samen te werken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS