Formule 1

Esteban Ocon: "Met de tips van Alain Prost hoop ik ooit wereldkampioen te worden"

Uitgegeven door Bart • 23 juli 2020 06:34

Esteban Ocon geniet ervan om weer Formule 1-coureur te zijn. Na een jaar aan de zijlijn mag de 23-jarige Fransman zijn kwaliteiten laten zien bij het fabrieksteam van Renault. Daar krijgt hij veel begeleiding en advies van viervoudig wereldkampioen Alain Prost. Na zijn titel in de GP3 Series in 2015 waren de verwachtingen rondom Ocon hoog gespannen, maar zijn potentieel komt er op het hoogste niveau nog niet echt uit.

Esteban Ocon


Ocon heeft één grote droom en dat is wereldkampioen in de Formule 1 worden. Tot nu toe is Prost de enige Fransman die daar ooit in geslaagd is. "Ik geloof erin dat ik ooit wereldkampioen kan worden", zegt Ocon tegen Crash.net. "Ik praat vaak met Alain en hij geeft me goede adviezen."

"Alain weet hoe het is om wereldkampioen te worden en zijn adviezen zijn heel belangrijk voor me", vervolgt Ocon. "Ik wil in zijn voetsporen treden en volg daarvoor dezelfde route als hem. Alles wat hij zegt, is een boost voor mijn carrière. Als ik al de helft van zijn succes behaal, zou dat geweldig zijn."

Ocon legt uit wat hij zoal van Prost kan leren. "Dan heb ik het vooral over werkethiek. Alain begeleid me echt heel erg goed. Ook over hoe ik me in een team moet profileren. Als ik hulp nodig had, is hij er altijd voor me. Ik werk er ook hard voor. Dit is mijn eerste jaar bij een fabrieksteam, een erg groot team. Ik leg mezelf geen extra druk op, maar probeer iedere dag het maximale uit mezelf te halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS