Formule 1

Esteban Ocon niet te spreken over gedrag Fernando Alonso: "Ik was wel een beetje teleurgesteld"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2022 06:03

De afgelopen twee seizoen moesten Fernando Alonso en Esteban Ocon samenwerken bij het team van Alpine. In 2021 leek hun relatie goed, maar tegen het einde van 2022 ontstond er steeds meer wrijving tussen de twee teamgenoot. Ocon baalt dan ook van de opmerkingen die de tweevoudig wereldkampioen maakte.

Esteban Ocon

Alonso had afgelopen seizoen ontzettend veel pech, Ocon kon hiervan profiteren en eindigde dan ook boven de Spanjaard in de eindstand. Tijdens de sprintrace in Brazili� raakten de twee coureur elkaar meerdere keren, Alonso kon dit niet verkroppen en haalde woest uit richting Ocon.

Alonso en Ocon hoeven komend seizoen niet meer samen te werken. Alonso is namelijk al na de Grote Prijs van Abu Dhabi vertrokken naar het team van Aston Martin, waar hij de vertrokken Sebastian Vettel vervangt. De twee zullen dus geen teamgenoten meer zijn, maar kunnen elkaar nog altijd op de baan tegenkomen. De Franse enkelvoudig Grand Prix-winnaar betreurt de uitspraken van zijn oud-collega dan ook ten zeerste, zo werd hij geciteerd bij Motorsportweek: "Het is geen geheim dat ik teleurgesteld was in zijn uitspraken toen ik die zag na de race. Ik respecteer hem echter wel erg veel. Ik zal hem altijd blijven respecteren voor wat hij in de afgelopen jaren heeft gedaan. Hij is een legende van onze sport en dat zal niet veranderen. Ik was wel een beetje teleurgesteld."


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS