Formule 1

Estbeban Ocon over de Abu Dhabi testdag: "We hopen vast te stellen wat er dit seizoen misging"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 november 2023 16:44

Esteban Ocon hoopt dat de testsessie van vandaag in Abu Dhabi Alpine heeft geholpen vast te stellen wat er misging met hun bandenbeheer tijdens de Grand Prix van zondag op dezelfde locatie. De Fransman eindigde de race op als twaalfde, net buiten de punten. Zijn teamgenoot Pierre Gasly begon de race als tiende met een tweestopper en deed het zelfs nog slechter: hij eindigde net achter Ocon als dertiende na een vroege botsing met Lewis Hamilton. Het was voor beiden een grote teleurstelling na hun Top-10 resultaat in Las Vegas.

Esteban_Ocon_geconcentreerd
Esteban Ocon


"Als het een weekend als Las Vegas was, zou het voor ons niet veel waard zijn, omdat we competitief waren", legde Ocon uit. Maar op een circuit waar we het moeilijk hadden, valt er veel te begrijpen. Als we vóór volgend jaar iets kunnen oppikken over waarom we tegenslag hadden, dan zou dat een goede zaak zijn", vervolgde hij. “Daarom is de test van vandaag heel erg belangrijk.”

Ocon zei dat hij bijzonder blij was dat de test door zou gaan tot in de vroege avond, toen de zon onderging en de schijnwerpers aangingen, wat de omstandigheden nabootste die hij ervoer tijdens de kwalificatie en de start van de race. "Het belangrijkste is om te begrijpen wat er dit seizoen is gebeurd, waarbij er behoorlijk wat op en neer is gegaan op het gebied van prestaties en tempo. De consistentie is wat we nodig hebben om beter te worden", zei hij. "De goede kansen hebben we gegrepen - zoals Monaco en Las Vegas - maar heel veel hebben we er ook weer niet benut, zoals Singapore en Austin. Als alles bekijkt, dan hadden we waarschijnlijk in de top tien van het rijderskampioenschap kunnen staan. Maar als hadden er is, dan is hebben te laat!”

Esteban_Ocon_Alpine_Rd_23_Abu_Dhabi_Grand_Prix



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS