Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Erik van Loon wil vooral genieten: "Ik kijk er heel erg naar uit om weer met de Subaru WRC te gaan rijden"

Uitgegeven door Deni Volkers • 24 augustus 2022 13:15

Aankomende zondag wordt de short rally Kasterlee verreden. Erik en Anja van Loon staan aan de start. Erik gaat rijden met de Subaru Impreza S14 WRC en wordt genavigeerd door Hein Verschuuren. Anja komt met de, inmiddels, vertrouwde Renault Clio Rally5 aan de start samen met Martine van den Heuvel. De rally start om 8:56 uur en finisht om 16:46 uur.

Van Loon Racing

“Ik kijk er heel erg naar uit om weer met de Subaru WRC te gaan rijden,” vertelt Erik. “In Kasterlee mag je rijden met een WRC en het is niet zo ver weg, verder is het een leuk en compact evenement. Dus het is ideaal om daar te rijden en gewoon te genieten. Het rijden in een WRC geeft echt een kick, de power en koppel van zo’n auto is enorm. Ik wil op het podium komen, maar plezier staat voorop.”

Anja van Loon wil de Renault Clio Rally5 verder ontdekken. “We hebben nu een paar rally’s gereden met de Clio en ik geniet er iedere keer meer van. Ik kan nog veel leren en daarvoor is ervaring heel belangrijk. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik met Martine rijdt, maar zij heeft zoveel meegemaakt op rallygebied. Dus ik kijk er heel erg naar uit om met haar te rijden. De rally gaat over 2 proeven en die worden 4 keer verreden, hopelijk gaan we steeds een beetje sneller!”

De Short Rally Kasterlee vindt plaats op zondag 28 augustus rondom Kasterlee en Retie in België. De start van de rally is om 8:56 uur vanaf het service terrein aan Straaleind in Kasterlee. De finish is rond 16:46 uur. In totaal worden er 8 proeven verreden, waarbij ze vanaf het serviceterrein toegankelijk zijn. Kijk voor meer informatie op https://www.rallykasterlee.be/.

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS