Formule 1

Enzo Fittipaldi kijkt uit naar samenwerking met Van Amersfoort Racing: "Positieve ervaring gehad"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 december 2023 12:30

Red Bull-junior Enzo Fittipaldi rijdt vanaf volgend seizoen bij het Formule 2-team van Van Amersfoort Racing. De kleinzoon van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi kijkt uit naar de samenwerking met het Nederlandse team van Frits van Amersfoort.

Enzo Fittipaldi

De Braziliaan begint in 2024 aan zijn derde seizoen en reed de afgelopen twee seizoenen voor Charouz en Carlin. Vorig seizoen scoorde hij zijn eerste overwinning in het F2-kampioenschap en eindigde hij op de zevende positie. Net als Fittipaldi begint ook Van Amersfoort Racing aan hun derde seizoen in de Formule 2-klasse.

"Ik ben erg opgetogen om deel uit te maken van Van Amersfoort Racing", zegt Fittipaldi in een persbericht van het team. "Het team en ik hadden een positieve eerste samenwerkingservaring tijdens de F2-post-season test in Abu Dhabi. Op dit moment kijk ik uit naar volgend seizoen, dat een nieuwe uitdaging voor iedereen zal zijn. Racen in het nieuwe 2024 F2-auto's zullen spannend zijn en ik heb er vertrouwen in dat het team en ik samen een geweldig seizoen zullen hebben."

Ook teambaas Frits van Amersfoort kijkt ui naar de samenwerking met de Red Bull-junior: Tijdens de F2 post-season test hebben we ervaren dat Enzo een geweldig karakter is om mee samen te werken. Hij past uitstekend bij ons team en zijn ervaring in de F2 zullen ons van pas komen nu we een nieuw tijdperk van de Formule 2 ingaan. We zijn blij hem aan boord te hebben en kijken samen uit naar het komende seizoen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS