Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Enthousiast geraakt door al dat racen? De BMW M4 kan jouw droomauto zijn

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 januari 2023 09:55

Niks werkt zo aanstekelijk als een race bezoeken. Het geluid van ronkende motoren, spektakel in de bochten en bovenal een geweldige sfeer. Het lastige van sporten zoals Formule 1 en motorracen is dat je het niet kunt nadoen. Wielrenners of hardlopers kunnen eenvoudiger hun helden imiteren, op het talent na dan. Maar als jij Max Verstappen wilt nadoen op de A1, is de kans groot dat je diezelfde avond in het journaal zit.

BMW M4


Toch kan er natuurlijk wel het een en ander. Bijvoorbeeld door een middagje op een circuit te rijden. Met een BMW M4 occasion heb je de beschikking over een heerlijke sportieve wagen.

Dit kun je van de BMW M4 verwachten
Deze serie staat bij BMW voor sneller, sportiever en vooral meer. Op elk gebied. De auto is licht, dankzij het gebruik van carbon voor het dak. De krachtige motor zorgt voor het sportieve karakter. De M4 van de eerste generatie heeft een 3.0 liter zescilinder. De motor levert 431 pk. Van 0 naar 100 kilometer per uur ga je in 4,1 seconden. De tweede generatie is nog krachtiger.

Ondanks dat het een sportieve wagen is, is de BMW M4 zeer geschikt als gezinswagen. Zolang je maar een beetje fatsoenlijk rijdt met de kinderen op de achterbank. Racen doe je op een circuit.

Wat kost een M4 occasion?
Prijzen van occasions zijn natuurlijk altijd wat lager dan van nieuwe auto�s. Dat is ook bij de BMW M4 het geval, alleen moet je er rekening mee houden dat het geen goedkope serie is. Licht materiaal is duurder. Daarnaast kosten sportieve varianten met meer vermogen over het algemeen ook meer. Als je op zoek bent naar een goedkope occasion, hoef je de BMW M4 niet eens te bekijken. Maar wil je een sportieve auto van uitstekende kwaliteit, dan is dit de aanschaf waarschijnlijk meer dan waard.
De topsnelheid van deze auto is 250 kilometer per uur. Daar kun je op een circuit prima mee uit de voeten.

Racen op een trackday
Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar erg verstandig is het niet om de topsnelheid van de BMW M4 op de openbare weg uit te testen. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers en eventuele passagiers. Je kunt je helemaal uitleven op diverse circuits in de buurt.

Zo zijn er op de circuits in Zandvoort, Zolder, Spa en de N�rburgring regelmatig trackdays. Je kunt je aanmelden voor een van deze dagen. Vervolgens kun je je helemaal uitleven en de grenzen van je eigen auto leren kennen. Er is een ochtend- en een middagprogramma. Je betaalt bepaald niet weinig om aan trackday mee te doen, maar het is wel een onvergetelijke ervaring.

Daarnaast is het de ultieme kans om je BMW M4 helemaal los te laten gaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS