Formule 1

Eindelijk goede klassering voor Esteban Ocon: "We zijn erin blijven geloven"

Uitgegeven door Bart • 19 november 2023 15:31

In de kwalificatie werd hij nog gepiepeld door Max Verstappen, maar na een geslaagde inhaalrace eindigde Esteban Ocon in Las Vegas op de vierde plaats. Na een serie races met pech of DNF's stond er eindelijk weer een goede klassering achter de naam van de Fransman. Het was zijn tweede beste resultaat van 2023, na zijn podiumplaats in Monaco.

Esteban Ocon


"Het was een 'crazy ride'", zei Ocon voor de camera van Sky Sports F1. "Tot gisteren leek het allemaal niet onze kant op te vallen. Zes moeilijke races sinds Singapore met indidenten, DNF's en veel punten laten liggen. Nu hebben we dat een keer andersom gedaan. Het is goed dat we er altijd in zijn blijven geloven. Het team heeft het geweldig gedaan, we konden de banden goed managen en dat heeft het verschil gemaakt."

Ocon had een taaie battle met teamgenoot Pierre Gasly. "Ik dacht dat Pierre op oudere banden stond. Het team zei me op mijn positie te blijven, maar op dat moment haalde ik hem net in. Als het team had gevraagd om mijn positie terug te geven, had ik dat gedaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS