Dakar

Eerste WK-overwinning voor Erik van Loon in Italië: "Heel erg blij met deze winst! Echt gaaf!"

Uitgegeven door Deni Volkers • 12 juli 2022 18:04 • Print artikel

Met de snelste tijd in de laatste etappe wist Erik van Loon de winst in de T3-klasse te bemachtigen. De voorsprong op de nummer twee is ruim 5,30 minuut. Het is de eerste zege in een WK wedstrijd voor Van Loon. Ook Anja van Loon wist de finish te behalen en daarmee meer ervaring op te doen.

Erik van Loon

Erik van Loon reed zijn eerste Cross Country rally in 2008 eveneens in Italië, daarvoor navigeerde hij in 2007 enkele wedstrijden. Van Loon reed veel rally’s in het WK, daarin was het beste resultaat een tweede plaats. “Ik ben echt heel erg blij met deze winst. Het heeft even geduurd maar 14 jaar na mijn debuut in Italië heb ik mijn eerste WK Cross Country rally gewonnen in Italië, dat is echt gaaf.”

Tijdens de laatste etappe zetten Erik van Loon en Sébastien Delaunay de snelste tijd neer in de T3-klasse en in de totale uitslag de 5e tijd. “Dat is echt een topresultaat. We hebben op safe gereden omdat we wisten dat winst mogelijk was. Als er dan zo’n resultaat tegenover staat, dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Sébastien heeft het weer geweldig gedaan, de Can-Am was goed, alles klopte.”

“Het resultaat is iets minder belangrijk voor ons,” zegt Anja. “We zijn aan de finish en dat is het belangrijkste. Er was veel stof en dat is echt lastig om in te rijden. Maar we zijn er, ik ben erg blij met Lisette naast me. Ik leer veel van haar en ik geniet echt van iedere kilometer. Op naar de volgende!”

De volgende Cross Country rally voor Erik en Anja van Loon is de Baja van Spanja op 21 en 22 juli. Daar zal Erik gaan rijden met een nieuwe Toyota Hilux T1+ en Anja met haar vertrouwde Can-Am Maverick X3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS