Formule 1

Een ander Mercedes! - Toto Wolff: "We waren brutaal en agressief met onze strategiepogingen"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2023 10:05

De spanning aan de top is weer terug na Singapore. Ferrari won en presteert momenteel erg sterk, Mercedes zie je gestaag naar voren kruipen en ook met steeds betere resultaten de Grands Prix afsluiten. En Red Bull zal het er natuurlijk niet bij laten zitten. Met titels binnen bereik en een desastreus verlopen wedstrijd in Singapore, zullen ze er alles aan doen om in Japen weer vooraan te rijden. Mercedes was waarschijnlijk de snelste raceauto in Singapore, en hoewel ze de race niet konden winnen, richt de achtvoudig Formule 1-constructeurskampioenen zich nu op Suzuka voor de Japanse Grand Prix van komend weekend.

Mercedes F1 Grand Prix Singapore 2023

Vol in de schijnwerpers
Terwijl Ferrari met Carlos Sainz in Singapore de pole pakte, hielden zowel Mercedes-coureurs Lewis Hamilton als George Russell de #55 SF-23 gedurende de 62 ronden tellende race vol in de schijnwerpers van het Marina Bay Circuit. Terwijl Ferrari het voordeel had van de baanpositie, nam Mercedes het risico door hun coureurs tijdens de Virtual Safety Car te voorzien van nieuwe medium-banden, in een poging Sainz aan te vallen die op de verouderde hards zat.

Een spannende zondagavond
Maar een briljante rit van Sainz, gekoppeld aan een fout van Russell die in de laatste ronde crashte, betekende dat Mercedes genoegen moest nemen met de derde plaats naast Hamilton, terwijl Ferrari dichter bij Mercedes' tweede plaats in het F1 Constructors' Championship 2023 kwam. Ze lopen nu slechts 24 punten achter. Terugkijkend op Singapore zei Mercedes-baas Toto Wolff: “Het was een spannende zondagavond in Singapore. Hoewel het resultaat niet helemaal was waar we op hoopten, zijn er genoeg positieve punten die we kunnen wegnemen. We waren brutaal en agressief met onze strategiepogingen. Het tempo van de auto was het hele weekend sterk. We hebben als team goed gepresteerd en hebben een echte kans op de overwinning gekregen.

Lewis’ geweldige rit
“Het was een geweldige rit naar het podium van Lewis”, merkte Wolff op. “Hij liet de hele race een indrukwekkend tempo zien, vooral in de laatste stint. P3 was een verdiende beloning voor zijn inzet. Voor George geldt dat hij het hele weekend feilloos heeft gepresteerd. Hij gaf absoluut alles in de zoektocht naar de overwinning.”

Mercedes F1 Grand Prix Singapore 2023 Lewis Hamilton op P3Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS