Formule 1

Eddie Jordan ziet George Russell niet als teamleider Mercedes: "Lewis Hamilton maakte zich niet druk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2024 15:01

Lewis Hamilton vertrekt aan het einde van het seizoen bij het team van Mercedes. Hij vertrekt dan naar Ferrari. Dit betekent dat George Russell vanaf 2025 kopman wordt bij het Duitse team. Toch is voormalig teambaas Eddie Jordan niet onder de indruk van Russell, hij denkt niet dat hij voor nieuw elan kan zorgen bij Mercedes.

Eddie Jordan George Russell Lewis Hamilton

Russell begon in 2022 aan zijn klus bij het team van Mercedes en scoorde tijdens de Braziliaanse Grand Prix zijn eerste en tot op heden enige overwinning in Interlagos. Afgelopen seizoen eindigde hij in de W14 op de achtste positie in het kampioenschap, terwijl teamgenoot Hamilton op de derde positie eindigde. Volgens Jordan is de jonge Brit er nog niet klaar voor om het team te leiden.

"Laten we eerlijk zijn, George Russell heeft één Grand Prix gewonnen. Denk ik dat hij volgend jaar of het jaar erna wereldkampioen kan worden? Ik denk gewoon dat Lewis te veel bezig was met de wagen. Toen Lewis begin dit jaar nog niet helemaal de auto had die hij wilde, kon George daar omheen rijden", vertelt hij in zijn podcast Formula for Succes. "Lewis maakte zich er niet druk om, niet dat hij er geen last van had, maar hij had gewoon niet het gevoel dat de auto goed genoeg was om de klus te klaren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS