Formule 1

Eddie Jordan wil rookies inzetten tijdens F1-sprintraces: “In ieder geval in Spa, Silverstone en Monza”

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2024 11:01

Eddie Jordan heeft een nieuw plan bedacht. De voormalig Jordan Grand Prix-eigenaar is van mening dat Formule 1-teams jonge coureurs in de sprintraces van de Formule 1 een kans moeten geven om zichzelf te bewijzen.

Sprintrace F1 Eddie Jordan

Sinds 2021 worden er sprintraces verreden in de Formule 1, met verschillende formats is al geëxperimenteerd, maar Jordan is nog steeds geen fan: "Ik vind sprintraces een mislukking, het is rommelig, het hoort niet thuis in het weekend van de Grand Prix. Het leidt af, het vermindert de waarde van wat we écht willen zien, namelijk wie de GP op zondag wint", vertelt de Ier in zijn Formula for Succes-podcast, die hij samen met David Coulthard maakt.

Jordan roept niet op tot het compleet stoppen van de sprintraces, maar heeft een ander idee om ze toch interessant te houden: "Ik stel voor om de sprintraces bij vier GP's te houden, vier van de races die het belangrijkst zijn op de kalender. Misschien moet je Monaco weglaten, want Monaco is echt een lastige plek voor jonge coureurs om zich te laten gelden, maar dan in ieder geval circuits als Spa, Silverstone en Monza. Ik zou een sprintrace willen voorstellen, die korter moet zijn, want eigenlijk wil je alleen maar de start van de race zien en zien hoe mensen zich kwalificeren. Dan hebben we sprintraces bij vier evenementen per jaar. Geen enkele coureur mag aan die race deelnemen als hij meer dan tien Grands Prix heeft gereden. Dan geeft een aantal van die jongens die wel een paar races hebben gereden, maar het toch net niet gehaald hebben, ook weer een kans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS