Karting • Iame X30 Euro Series

Dylan Visser stapt over naar de IAME Senior en kijkt uit naar de eerste krachtmeting: "Erg competitief veld, supertof!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 maart 2023 05:30

Dylan Visser kijkt uit naar het seizoen in de IAME Benelux Series. De veertienjarige kartcoureur uit Assendelft maakt dit seizoen de overstap naar de uiterst competitieve IAME X30 Senior en is hard aan het trainen met zijn team EGP Racing om op zijn sterkst aan de start te verschijnen. Aan de vooravond van het seizoen blikt Visser vooruit op de eerste ronde van de IAME Benelux Series.

Dylan Visser met vader Robin en Nelson van EGP Racing


Het jonge talent kende zijn succesvolste jaar in 2019 waar hij kampioen werd bij de Mini's in het GK4 kampioenschap en derde bij de KNAF Cup. In het jaar dat hij wilde oogsten bij de Junioren viel een deel van zijn seizoen in het water toen hij zijn arm brak. Dylan, die in de derde klas van het VMBO zit, doet niets liever dan karten. Met nu dan de stap naar de uiterst competitieve IAME Senioren staat deelname aan de IAME Benelux Series primair als belangrijkste serie op zijn agenda.

Onlangs testte de Noord-Hollander nog in Genk en nam hij met zijn OTK Kosmic deel aan de collectieve test op Karting des Fagnes in het Belgische Mariembourg. Visser blikt terug op de eerste krachtmeting. “Dit was mijn eerste collectieve test bij de senioren, het beviel me hartstikke goed en ik vond het ontzettend leuk”, zo vertelde de Noord-Hollander tegenover RaceXpress. “Het is toch weer een stuk sneller dan de junioren. Ik heb al in Genk getest en nu richten we ons op de eerste race van de IAME Benelux Series in Mariembourg.”

Dylan Visser EGP


Volgens Visser verliepen de tests beter dan verwacht: “Het ging goed, binnen mijn groep reed ik eigenlijk telkens in de top vijf”, zo vertelde hij. Bij testen is het belangrijk dat je onder elke omstandigheid kunt trainen. Tijdens de test in Mariembourg viel dat allemaal mooi op z’n plaats met alle type weersomstandigheden: “We begonnen op een opdrogende baan, toen werd het helemaal droog en daar werd het weer nat”, aldus Visser, die uitkomt voor het team van voormalig Indy500-coureur Wim Eyckmans. “In het droog was ik best snel, dat voelde wel heel lekker. We hadden veel grip en konden dus goed hard rijden.”

De overstap van de Junior naar de Senior is Dylan goed bevallen: “Het is een erg competitief veld, dus dat vind ik super tof. Helemaal omdat ik meteen bij ze in de buurt kan komen.”

Vorig jaar reed Visser bij de Junioren in de IAME Euroseries en IAME Benelux. De snelheid was goed, maar hij had hier en daar wat tegenslag. “De beste race kwam in Mariembourg.” Komend weekend gaat het IAME-seizoen van start in Mariembourg. Dylan stelt dat de baan hem goed ligt, "zeker als het droog is, maar in de regen zitten we er ook goed bij!"

Dylan Visser wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de volgende mensen te bedanken: “Ik wil graag mijn ouders, mijn opa’s, oma’s, heel EGP en voornamelijk Nelson en Wim Eyckmans ën mijn sponsoren Woonwagenhandel Bram Bakker en Trendy Green bedanken voor de steun.”

Dylan zoekt nog support voor zijn race-seizoen. "Ik zoek nog extra ondersteuning, omdat ik ook graag de EK's wil rijden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS