Ovalracing Venray

Drie winnaars in drie races LMV8 Oval Series op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 28 september 2017 08:54

Drie winnaars in drie races, was het resultaat van een dag racen in de LMV8 Oval Series op Raceway Venray. Ralph Verberkt, Nick Aerts en Marcel Dekker gingen er met de prijzen vandoor. Voor kampioenschaps-kandidaten Jos Kuypers en Barry Maessen verliepen de races niet vlekkeloos.

null

Mike Kessels startte de eerste manche vanaf de pole position. Bij de start nam de snelle Belgische Nederlander een voorsprong. De race werd onderbroken door een zware crash van Barry Maessen. Maessen wilde Stefan Driessen voorbij, maar het duo raakte elkaar. Maessen kreeg hierbij een lekke band waarmee hij in de bocht hard in de muur ging. Bij de herstart kwam Ralph Verberkt het beste weg, in twee ronden ging hij naar de leiding in de race. Op de streep ging Nick Aerts voorbij aan Dennis Sargent, met een verschil van slechts 0.03 seconden.

Voor de tweede manche startte Kessels opnieuw vanaf de eerste plaats. Hoewel zijn voorsprong ver opliep, kwam achter de jonge rijder Nick Aerts naar voren. Aerts had weinig moeite met de concurrentie. De lokale rijder ging snel voorbij Kessels. Kessels kreeg technische problemen en zakte terug. De strijd om de laatste podium plek was erg spannend. Rondenlang ging Milou Mets zij-aan-zij met Philipp Bachor. De snelle Limburgse dame maakte haar auto erg breed waardoor zij als derde over de streep kwam.

null

Stefan Oberndorfer en Barry Maessen keerden terug voor de finalerace. Beiden coureurs hadden die dag nog geen punten gescoord en startten vooraan. Maessen, met zijn snelle LFR chassis, bouwde een grote voorsprong op met snelle rondetijden. Jeroen van Eerd en Dennis Sargent kwamen met elkaar in contact in de eerste bocht. Mets en Driesen konden het duo niet ontwijken en de vier auto's waren uitgeschakeld. Na de neutralisatie ging was het veld erg dicht bij elkaar. Marcel Dekker, een dag eerder tot Mazda MX-5 Cup kampioen gekroond, werkte zijn weg door de concurrentie. Vanaf de tweede plaats reed Dekker naar Maessen toe. De snelle Dekker ging voorbij Maessen. Jeroen Hermans werd derde.

Op 22 oktober is de LMV8 Oval Series terug op Raceway Venray. Tijdens de finaleraces worden de kampioenschappen LMV8, Stockcar F1, Stockcar F2 en National Hotrod beslist.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS