Formule 1

Dr. Helmut Marko waarschuwt Red Bull-rivalen voor komende Grand Prix van Japan: "Max is daar altijd geweldig!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2024 10:15

Na de schokkende tegenslag voor Red Bull in Melbourne heeft senioradviseur van het Red Bull Racing team Dr. Helmut Marko rivalen gewaarschuwd dat hij ‘zeer optimistisch’ is over de Grand Prix van Japan. Daar probeert Max Verstappen, nog steeds de leider in het wereldkampioenschap F1 terug te slaan na de uitvalbeurt in Australië.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Dankzij een dominante seizoensstart heeft Red Bull een flinke deuk geslagen in de ambities van rivalen. Max Verstappen zorgde voor 1-2 finishes voor het team in Bahrein en Saudi-Arabië. Australië leek een vergelijkbaar verhaal te worden nadat Verstappen comfortabel de pole en de leiding had bemachtigd bij de start van de race, maar vanaf dat moment ging het mis.

De Ferrari van Sainz passeerde Verstappen voor de leiding in de tweede ronde, waarna de Red Bull-coureur over de radio klaagde dat zijn RB20 kuren had. Het bleek een remprobleem te zijn aan de rechterachterzijde, waardoor Verstappen gedwongen werd om terug te keren naar de pitstraat en de auto aan de kant te zetten.

Hierdoor is het nog maar de vraag of Sainz, die de race op dominante wijze won, Verstappen had gepasseerd op pure snelheid. Maar Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, die op P5 eindigde, eindigde op bijna een minuut achter Sainz. Red Bull beweerde dat een probleem met zijn vloer hem snelheid had gekost en de bandenslijtage had verergerd.

Ferrari en misschien McLaren hebben dit mogelijk geïnterpreteerd dat ze nu gelijk staan met Red Bull. Maar Marko suggereert dat ze in dat geval nog eens goed moeten nadenken, want hij is ‘erg optimistisch’ over Suzuka, waar Verstappen op jacht gaat naar zijn derde overwinning op rij op het circuit.

Over Perez' pech in Melbourne vertelde Marko aan Laola1: "Daardoor was hij niet meer in staat om dezelfde tijden neer te zetten als de auto’s op kop. Het gebrek aan downforce zorgde ook voor meer bandenslijtage. Suzuka is een circuit met veel vermogen dat bij ons past, Max is daar altijd geweldig. Ik ben erg optimistisch gestemd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS